Καρκίνος του πνεύμονα:Αν δείτε αυτό στο φλέγμα σας Δείτε άμεσα το γιατρό σας!

Ο καρκίνος του πνεύμονα εξελίσσεται σταδιακά και δεν παρουσιάζει αμέσως συμπτώματα, κατ’επέκταση είναι δύσκολο να τον αναγνωρίσετε άμεσα. Υπάρχει ένα σύμπτωμα ωστόσο, που αν το δείτε στα φλέγματά σας πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας!

Παρακάτω θα διαβάσετε όλα τα συμπτώματα που έχει ο καρκίνος του πνεύμονα και ενημερωθείτε πλήρως για τη νόσο που δυστυχώς αυξάνεται τα τελευταία χρόνια ραγδαία.

Καρκίνος του πνεύμονα:Αν δείτε αυτό στο φλέγμα σας Δείτε άμεσα το γιατρό σας!

Δειτε ακομα Καρκίνος λάρυγγα: 6 σημάδια ότι βρίσκεστε σε κίνδυνο

Ο καρκίνος του πνεύμονα προκαλεί συνήθως βήχα που δεν υποχωρεί, αίσθημα ότι δεν μπορείτε να πάρετε καλή ανάσα και απώλεια της όρεξης. Αλλά ένα σημάδι που απαιτεί άμεση προσοχή είναι το αίμα στο φλέγμα σας.

Αυτό συνήθως συμπίπτει με το βήχα, σύμφωνα με τον οργανισμό Cancer Research UK. Μπορεί να βήξετε και να δείτε ότι το φλέγμα σας έχει το χρώμα της σκουριάς, ή ότι τα πτύελά σας να έχουν κόκκινα στίγματα.

Είναι πιο ασυνήθιστο να βήξετε μεγαλύτερες ποσότητες αίματος. Ωστόσο, επισκεφτείτε το γιατρό σας αν αυτό συμβεί.

Άλλα σημάδια
Άλλες περιπτώσεις που θα πρέπει να δείτε τον γιατρό σας είναι αν νιώθετε σαν να κόβετε η ανάσα και να έχετε δυσκολία να αναπνεύσετε, ενώ κάνετε τα πράγματα που συνήθως δεν σας προκαλούσαν τέτοιο πρόβλημα.

Το να έχετε έναν βήχα που διαρκεί πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο, ή αν έχει επίσης αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου, καθώς και αν έχετε αίσθημα κούρασης όλη την ώρα, απώλεια όρεξης, ή αν έχετε χάσει βάρος «ανεξήγητα», αν έχετε πόνο στο στήθος ή στον ώμο σας, ή αν έχετε διαρκείς πνευμονικές λοιμώξεις, είναι επίσης καταστάσεις που απαιτούν την άμεση επίσκεψη στον γιατρό σας.

Τα λιγότερο συνηθισμένα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα περιλαμβάνουν αλλαγές στην εμφάνιση των δακτύλων σας, όπως το να γίνουν πιο καμπυλωτά, ή αν τα ακροδάχτυλα διογκωθούν, ή αν έχετε υψηλό πυρετό.

Η δυσκολία ή ο πόνος στην κατάποση, ο συριγμός, η τραχιά φωνή και ο επίμονος πόνος στο στήθος ή στους ώμους μπορεί επίσης να είναι ενδεικτικά σημάδια.

Ένα ασυνήθιστο σύμπτωμα
Ένα άλλο σύμπτωμα που οι άνθρωποι μπορεί να μην αναγνωρίζουν ότι ίσως συνοδεύει ο καρκίνος του πνεύμονα είναι το πρήξιμο του προσώπου. Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα απόφραξης της άνω κοίλης φλέβας (superior vena cava). Είναι μια μεγάλη φλέβα στο στήθος που μεταφέρει αίμα από το άνω μισό του σώματος στην καρδιά.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η απόφραξη της άνω κοίλης φλέβας προκαλείται συνήθως από καρκίνο του πνεύμονα κοντά σε αυτήν τη φλέβα. Ο καρκίνος μπορεί να την συμπιέζει σε κάποιο σημείο, ή μπορεί να έχει εξαπλωθεί στους κοντινούς λεμφαδένες, προκαλώντας την διόγκωσή τους. Μπορεί επίσης να προκληθεί από ένα θρόμβο αίματος που εμποδίζει την φλέβα.

Δειτε ακομα Καρκίνος του Στήθους: Πρόληψη ως και το 90% των Περιπτώσεων μέσα από 12 καθημερινές συνήθειες

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα άρθρα

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close