Καθαρίστε το σπίτι σας και πείτε αντίο στο κρύωμα

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωπες με τις δουλείες του σπιτιού μας, που είναι πολλές και ποτέ δεν τελειώνουν. Παρόλα αυτά οι περισσότερες αν όχι όλες προσπαθούμε να έχουμε ένα καθαρό σπίτι και να το διατηρούμε όσο μπορούμε έτσι ,γιατί βρώμικο σπίτι σημαίνει πολλά μικρόβια και τα μικρόβια είναι αιτίες μολύνσεως και έτσι πολλές φορές καταλήγουμε άρρωστοι.

Ωστόσο, όσο και αν πιστεύουμε οτι οι δουλειές που κάνουμε είναι αρκετές για να κρατήσουμε τα μικρόβια μακρυά από τη ζωή μας, πάντα όλο και κάτι ξεχνάμε να καθαρίσουμε. Αν θέλετε λοιπόν να τα ξεφορτωθείτε και να πείτε αντίο στις ιώσεις που προκαλούνται από αυτά, καλό θα ήταν να επικεντρωθείτε στα εξής σημεία του σπιτιού σας!!

1.Το κουμπί από το καζανάκι σας (ή τα παλιά που κρέμονται) και τη θήκη του χαρτιού υγείας 

athariste-to-spiti-sa-kai-peite-antio-sto-kruwma-1_                                                                                                            photo credit:thesydrayliko

 

Όλοι μας πατάμε το καζανάκι πριν πλύνουμε τα χέρια μας και στη συνέχεια αγγίζουμε και τη θήκη που βρίσκεται το χαρτί υγείας.. Αυτές οι εστίες κρούουν το κώδωνα του κινδύνου από τα μικρόβια που συσσωρεύονται εκεί και ο συχνός καθαρισμός αυτών των εστιών είναι απαραίτητος.

2. Το πλυντήριο

Eine Hand dreht an dem Auswahlknopf einer Waschmaschine, aufgenommen am 24.03.2009 in Straubing (Niederbayern). Foto: Armin Weigel dpa/lby +++(c) dpa - Report+++

                                                                                                 photo credit:bundesregierung

Ο κάδος του πλυντηρίου είναι μια εστία που αμελούμε συνέχεια να καθαρίσουμε. Μπορεί το πλυντήριο να μας πλένει του ρούχα και να μας τα καθαρίζει από τις ανεπιθύμητες βρωμιές, ωστόσο θέλει και ο κάδος το καθάρισμα του προκειμένου να μην συσσωρεύονται μικρόβια που στη συνέχεια θα πάνε τα ρούχα μας. Μην ξεχνάτε να βγάζετε τα ρούχα σας να στεγνώσουν φυσικά και καλό θα ήταν να μην προτιμάτε τα στεγνωτήρια.

3. Το ταβάνι 

athariste-to-spiti-sa-kai-peite-antio-sto-kruwma-3_                                                                                               photo credit:informaticasanmarino

Τώρα πείτε αλήθεια ποιά από εσάς έχει ποτέ καθαρίσει το ταβάνι του σπιτιού της και πόσο συχνά καθαρίζεται γενικότερα τα πιο ψηλά σημεία του σπιτιού σας; Σχεδόν κανείς μας δεν έχει σκεφτεί οτι πρέπει να καθαρίσουμε το ταβάνι μας αλλά η σκόνη δεν ρωτάει που πάει και κάθεται επομένως και εκεί συσσωρεύονται μικρόβια που μπορούν να μας προκαλέσουν διάφορες λοιμώξεις. Καλό θα ήταν λοιπόν να αρχίσετε να καθαρίζετε το ταβάνι από το σπίτι σας άν θέλετε να είστε υγιείς.

4. Οι διακόπτες και τα πόμολα των πορτών στο σπίτι σας

athariste-to-spiti-sa-kai-peite-antio-sto-kruwma-4_                                                                                                    photo credit:carnet

Τα πόμολα και οι διακόπτες είναι εστίες πολλών μικροβίων καθώς τα αγγίζουμε καθημερινά και τις περισσότερες φορές τα χέρια μας είναι βρώμικα. Έτσι είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή σε αυτά τα σημεία και να τα καθαρίζεται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για να αποφύγετε τυχόν ιώσεις που θα προκληθούν από αυτά. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε και το κουδούνι σας αλλά και τη εξώπορτα σας. Βάλτε σε μια πετσέτα λίγο απολυμαντικό και περάστε αυτά τα σημεία, και πείτε έτσι αντίο στα ανεπιθύμητα μικρόβια.

5. Το τηλεκοντρόλ

Hand holding TV remote control with television in background                                                                                             photo credit:laukudzive

Καθημερινά αγγίζουμε τόσο το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης όσο και το ποντίκι και το πληκτρολόγιο του λάπτοπ μας γεμίζοντας τα με πάρα πολλά μικρόβια. Για να αποφύγουμε την καθημερινή επαφή με τα μικρόβια από αυτές τις εστίες καλό θα ήταν να τις καθαρίζατε 1 φορά τη μέρα με μια πετσέτα και ένα απολυμαντικό. Πριν τις καθαρίσετε μην ξεχάσετε να τις βγάλετε από την μπρίζα. Έτσι δεν θα κινδυνεύεται να αρρωστήσετε κάθε φορά που θα τα αγγίζετε.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.


Close