Και τελικά τι είπε ο κόσμος;

Και τελικά τι είπε ο κόσμος ;

Στην ευτυχία δεν χωρούν κανόνες λένε… και είναι αλήθεια.
Αν η ευτυχία του άλλου δεν σε ζημιώνει, τότε γιατί να του βάλεις κανόνες; Και αυτός γιατί θα πρέπει να σε ακούσει;
Γιατί χρειάζεται αυτός ο άλλος να λογοδοτήσει σε μένα και σε εσένα για το τι θα επιλέξει να κάνει στη ζωή του;

Γενιές και γενιές ανθρώπων έφτιαξαν τη ζωή τους σύμφωνα με το “τι θα πει ο κόσμος ”. Γυναίκες υπόμεναν άθλιες συμπεριφορές και συνθήκες μιας και δεν έπρεπε να χαλάσουν το σπίτι τους, γιατί “τι θα πει ο κόσμος ”;
Νέοι άνθρωποι καταπίεζαν τα θέλω τους, τα αισθήματά τους, τις ανάγκες τους γιατί, “τι θα πει ο κόσμος ”;
Πόσα παιδιά δόθηκαν για υιοθεσία ή δεν τα γέννησε η μάνα τους ποτέ γιατί “τι θα πει ο κόσμος ”;
Μα τελικά τι είπε ο κόσμος ;

Ήρθε ποτέ ο κόσμος να σας επιβραβεύσει για τις επιλογές σας;
Και αν ναι, άξιζε μια καταπιεσμένη ζωή για μια επιβράβευση από ανθρώπους που στην ουσία δεν θα θέλατε στη ζωή σας;
Και “αισίως” φτάνουμε στο σήμερα που αν και όλα έχουν εξελιχθεί, το μυαλό μας μένει ακόμα κολλημένο και αναρωτιόμαστε ακόμα το ‘’τι θα πει ο κόσμος ’’. Φτιάχνουμε ζωή, οικογένεια, την δική μας πορεία σε αυτόν τον κόσμο σύμφωνα με αυτό.
Φτάνει πια ρε κόσμε. Μην δίνεις σημασία τι γίνεται στο διπλανό διαμέρισμα αν αυτό εσένα δεν επηρεάζει το σπίτι σου, τη δική σου ζωή που στη τελική φτιάχνεις όπως θέλεις εσύ.
Μην κοιτάς με μισό μάτι τη χωρισμένη, που αποφάσισε να ξαναφτιάξει τη ζωή της.
Αν έμαθες πως ο γιος του γείτονα είναι ομοφυλόφιλος, μην του κλείσεις την πόρτα αλλά άνοιξέ του την γιατί σε αυτόν τον δήθεν τόπο θα βρει πολλές κλειστές.
Άνοιξε τα αυτιά σου και ενόχλησε αυτούς που κάνουν την ζωή των άλλων δύσκολη όπως για παράδειγμα τον νταή της γειτονιάς σου που σηκώνει το χέρι στα παιδιά και τη γυναίκα του.
Μην ασχολείσαι με τον απέναντι που άφησε τον γιό του να τρυπήσει το αυτί του.
Πιες τον κυριακάτικο καφέ σου χωρίς να αναζητάς απεγνωσμένα και άλλες πληροφορίες για το νέο κορίτσι που νοίκιασε παρά δίπλα με τη μίνι φούστα.

Φτάνει πια ρε κόσμε. Φτάνει…

Η ζωή είναι δική μας και την ορίζουν οι επιλογές μας. Κάνε αυτό που αγαπάς και μην κοιτάζεις δίπλα, πίσω, παρά μόνο μπροστά σου γιατί το βράδυ μένεις εσύ και οι σκέψεις σου. Κανένας άλλος.

Αγάπησε τον εαυτό σου και ζήσε για την ευτυχία σου. Γιατί κανείς δεν ευτύχισε κάνοντας αυτό που ο κόσμος γύρω του θεωρεί σωστό, παρά μόνο όταν κυνήγησε τα θέλω του, τα όνειρά του!

Close