Κοριτσια Προσοχή! Η καρδιακή προσβολή έχει διαφορετικά συμπτώματα στις γυναίκες!

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μια ιστορία μιας γυναίκας από την Αμερική. Η Sue Palmer  ξύπνησε μια μέρα και άρχισε να κάνει εμετούς, και αυτή νόμιζε οτι οι εμετοί ήταν αίτια τροφικής δηλητηρίασης. Ακόμα κι αν αυτή ήθελε να κάτσει να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί, ο σύζυγός της επέμενε , η γυναίκα του να επισκεφθεί ένα γιατρό. Ευτυχώς που η γυναίκα του τον άκουσε και σήμερα εξακολουθεί να είναι ζωντανή.

Δείτε ακόμη: Μια καρδιακή προσβολή μπορεί να προβλεφθεί ακόμη και μήνες πριν: Τα μαλλιά σας, σας προειδοποιούν

Ο σύζυγός της Sue είπε: «Αν η γυναίκα μου είχε επιστρέψει στο κρεβάτι, όπως επιθυμούσε να κάνει εκείνο το πρωί, αυτή δεν θα ξυπνούσε.»

Όπως θυμάται και η ίδια ,είχε αστειευτεί για την κατάστασή της μέσα στα επείγοντα, αλλά όταν ανακάλυψε ότι είχε υποστεί καρδιακή προσβολή, ένιωσε ανόητη.

Όπως θυμάται και η ίδια ,είχε αστειευτεί για την κατάστασή της μέσα στα επείγοντα, αλλά όταν ανακάλυψε ότι είχε υποστεί καρδιακή προσβολή, ένιωσε ανόητη. Ακόμα κι αν το πρώτο ηλεκτροκαρδιογράφημα δεν εμφάνισε κάτι ασυνήθιστο , οι γιατροί ανακάλυψαν ότι Sue χρειαζόταν άμεση χειρουργική επέμβαση.

Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ της καρδιακής προσβολής και του εμφράγματος

Μόλις ξύπνησε από την αναισθησία, ανακάλυψε ότι είχε υποστεί καρδιακή προσβολή. Ευτυχώς, η καρδιακή προσβολή ξεκίνησε όταν ήταν ήδη μέσα στην κλινική, καθώς η στεφανιαία αρτηρία της είχε βουλώσει κατά 10%, ενώ η μέση της είχε βουλώσεια 70%. Χωρίς τη χειρουργική επέμβαση , η Sue θα μπορούσε να είχε πεθάνει στο σπίτι της.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής είναι διαφορετικά όταν πρόκειται για τις γυναίκες, είναι γενικά μέτρια, και κατά καιρούς, δεν υπάρχουν πολλά σημάδια. Σύμφωνα με τις στατιστικές, ο κύριος λόγος για τον θάνατο στις γυναίκες είναι το έμφραγμα του μυοκαρδίου και σχεδόν 2 στις 3 γυναίκες πεθαίνουν ξαφνικά από καρδιακή προσβολή.

Δείτε ακόμη: SOS: Έρευνα απέδειξε πως το χρόνιο στρες προκαλεί εμφράγματα και εγκεφαλικά

Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου ενδείξεις. Ωστόσο, το κύριο σύμπτωμα καρδιακής προσβολής είναι ο πόνος στο στήθος , καθώς και π πόνο κάτω από το βραχίονα , αλλά μόνο μερικές γυναίκες βιώνουν αυτά τα συμπτώματα .

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close