Ξεσπάστε ελεύθερα: Να γιατί το κλάμα κάνει καλό στην υγεία

Το κλάμα, όπως όλοι γνωρίζουμε, μπορεί να προκύψει για διαφορετικούς λόγους. Υπάρχουν τα ήπια, καθημερινά δάκρυα που βοηθούν ώστε να κρατηθούν τα μάτια μας υγρά (ίσως παρατηρήσετε αυτά όταν χασμουριέστε, ή όταν τα κρατάτε ανοιχτά για μεγάλο χρονικό διάστημα). Αυτά είναι τα βασικά δάκρυα.

Στη συνέχεια, υπάρχουν τα αντανακλαστικά δάκρυα, τα οποία έρχονται ξαφνικά σαν μια φυσική αντίδραση σε κάτι, όπως ένα ζουζούνι στο μάτι, σκόνη ή μία λάθος κίνηση με τη μάσκαρα. Τέλος, υπάρχουν τα δάκρυα από χαρά ή λύπη, τα λεγόμενα συναισθηματικά, τα οποία στην πραγματικότητα λειτουργούν ως ένα φυσικό παυσίπονο! Πολλές είναι οι μελέτες που έχουν δείξει ότι υπάρχουν οφέλη για την υγεία αν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να κλάψει, όπως η διατήρηση της ψυχολογικής μας υγείας αλλά και η ενίσχυση της φυσικής μας κατάστασης.

Με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν πως κατά μέσο όρο οι γυναίκες κλαίνε 30 με 64 φορές το χρόνο και οι άνδρες 6-17 φορές το χρόνο πάμε να δούμε παρακάτω τους λόγους που τα δάκρυα κάνουν καλό στην υγεία.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close