Μάθε γιατί δεν πρέπει ποτέ να πετάς τα φύλλα από το κρεμμύδι!

Όλοι μας όταν καθαρίζουμε τα κρεμμύδια πετάμε τα εξωτερικά φύλλα καθώς πιστεύουμε οτι είναι άχρηστα. Πάντα συνηθίζουμε να πετάμε τα υγιεινά μέρη από τα φρούτα και τα λαχανικά που βρίσκονται στις εξωτερικές φλούδες ή στα φύλλα.

mathe-giati-den-prepi-na-petas-ta-filla-apo-to-kremmidi_

Μερικά από τις πιο υγιεινά μέρη των λαχανικών και των φρούτων πετάγονται, όπως τα φύλλα από το κρεμμύδι, η εξωτερική φλούδα από το πεπόνι και η φλούδα από το πορτοκάλι.

Δείτε ακόμη:Βάζει ένα κομμάτι κρεμμύδι στο αυτί της.Δεν θα πιστεύετε τον λόγο!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, τα εξωτερικά φύλλα των κρεμμυδιών είναι μια πλούσια πηγή φλαβονοειδών, κυρίως της κουερσετίνης, η οποία είναι μια ισχυρή αντιοξειδωτική και αντι-φλεγμονώδη ένωση.

Οφέλη από τη χρήσητων φύλλων του κρεμμυδιού:

  1. μειώνει τη χοληστερόλη LDL και την αρτηριακή πίεση
  2. καταπολεμά τις αλλεργίες
  3. μειώνει τη φλεγμονή
  4. υποστηρίζει την ανάπτυξη των μυών και τη λειτουργία
  5. αντιμετωπίζει την κατάθλιψη
  6. αντιμετωπίζει κάποιες μορφές καρκίνου, και άλλες παρόμοιες συνθήκες.

Δείτε ακόμη:Τρίβει ένα κρεμμύδι στα φρύδια της.Ο λόγος θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι, λόγω του γεγονότος οτι τα φυτά δεν μπορούν να κινηθούν,παράγουν μόνα τους αυτά που χρειάζονται, για να υπερασπιστούν, να προστατεύσουν ,και να θεραπεύσουν τον εαυτό τους.Οι ενώσεις που παράγουν τα φυτά ως αντίδραση στο στρες μπορεί να σας βοηθήσουν αν βρίσκεστε κάτω από παρόμοιες συνθήκες.

Αυτή η εξήγηση προσθέτει ότι τα φυτά συγκεντρώνουν πολλές από τις προστατευτικές ενώσεις στα εξωτερικά καλύμματα τους, τα οποία είναι το σημείο όπου μπορούν να γίνουν περιβαλλοντικές επιθέσεις.

Τα φύλλα δεν είναι φαγώσιμα, αλλά τα οφέλη μπορούν να εξαχθούν με την προσθήκη τους σε σούπες και στα βραστά,αλλά μην ξεχάσετε να τα αφαιρέσετε στο τέλος.

Την επόμενη φορά που θα ετοιμάζετε μια σούπα, προσθέστε ένα ολόκληρο κρεμμύδι ή δύο, μαζί με τα φύλλα του στη κατσαρόλα. Με αυτό τον τρόπο θα εξαγάγετε  τη κουερσετίνη και άλλες ευεργετικές ουσίες που περιλαμβάνονται στα κρεμμύδια. Επίσης, μπορείτε να κρατήσετε τα φύλλα από το κρεμμύδι σε μία χάρτινη σακούλα. Σε ένα καλσόν ή μια λεπτή κάλτσα βάλτε μια χούφτα από τα φύλλα του κρεμμυδιού και δέστε τα επάνω χαλαρά. Όταν η σούπα θα έχει μαγειρευτεί, βγάλτε έξω τα φύλλα.

Δείτε ακόμη:Τρυπάει με μια μεταλλική χτένα ένα κρεμμύδι και κάνει πιο εύκολη την ζωή μας στην κουζίνα!

Άλλες χρήσεις για τα φύλλα του κρεμμυδιού

Μερικοί άνθρωποι προτείνουν ένα μείγμα με τα φύλλα από το κρεμμύδι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα χαλαρωτικό  για να πλένεστε στην  περίπτωση φαγούρας από ψώρα και άλλα δερματικά προβλήματα.

Επίσης, η έγχυση των φύλλων από το κρεμμύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα προϊόν ομορφιάς. Ο ζωμός από το κρεμμύδι είναι ένα δημοφιλές προϊόν για το μαλάκωμα και την εξομάλυνση του ξεβγάλματος  των μαλλιών. Χρησιμοποιήστε το σε φρεσκολουσμένα μαλλιά και στεγνώστε με το πιστολάκι.

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close