"Μη γελιόμαστε !Έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέμε!"

Είμαι η εκνευρισμένη μαμά Α. που προσπαθεί να ανταπεξέλθει απεγνωσμένα στις ανάγκες τις καθημερινότητας και τις χαλάνε το κέφι όλοι εκείνοι οι φωτεινοί παντογνώστες, που ξέρουν τα πάντα καλύτερα, κάνουν τα πάντα καλύτερα και δεν χάνουν ευκαιρία να κριτικάρουν ακόμα και τη μύγα που πετάει!!! Ας μη γελιόμαστε! Όλοι έχουμε τουλάχιστον έναν τέτοιο τύπο τριγύρω μας!

Και για να μπω στο θέμα: έχω δύο αγοράκια, δουλεύω πολλές ώρες και δυστυχώς (λόγω συνθηκών) δεν έχω ιδιαίτερη βοήθεια από γιαγιάδες και παππούδες. Από τότε που έγινα μανούλα έχω αφιερωθεί σε αυτό, το απολαμβάνω, το χαίρομαι και έχω προσαρμόσει τη ζωή μου στα νέα αυτά δεδομένα. Λάθη κάνω πολλά, αλλοίμονο αν δεν το παραδεχόμουν, δεν ανήκω στους Θεούς του Ολύμπου, είμαι μάνα – άνθρωπος και όπως όλοι οι άνθρωποι έχω κι εγώ τις αδυναμίες μου. Δεν είμαι κουρδισμένη, δεν είμαι κάποιο προϊόν υψηλής τεχνολογίας που το έχουν προγραμματίσει άψογα να εκτελεί τις εντολές που του δίνουν. ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!

Δείτε ακόμα: Μήπως έχετε τοξικούς συγγενείς; Ήρθε η ώρα να τους απομακρύνουμε από τη ζωή μας, δεν είναι κακό!

Σχολάω από τη δουλειά μου 9 το βράδυ. Το νωρίτερο που θα φτάσω στο σπίτι μου είναι 9.30 με 10 παρά. Η μόνη μου λαχτάρα την ώρα εκείνη είναι να ανοίξω την πόρτα του σπιτιού μου και να γεμίσει η αγκαλιά μου παιδάκια!!! Πεθαίνω για εκείνη την ώρα που ζουζουνίζουμε!! Έτσι, τα παιδάκια μου (που είμαι σίγουρη ότι και γι’ αυτά η ώρα εκείνη είναι το ίδιο σπουδαία και μοναδική) καταλήγουν να κοιμούνται λίγο αργοπορημένα. Και έρχονται οι ξερόλες σε κάθε σχετική συζήτηση και σου λένε : «τα παιδιά πρέπει το αργότερο 9 η ώρα να είναι στο κρεβάτι τους. Αυτό που τους κάνεις είναι καταστροφικό!!! Πρόσφατες μελέτες έδειξαν μπλα μπλα μπλα….» Και τι να κάνω εγώ η άσπλαχνη μάνα που η τύχη με θέλει να δουλεύω με το συγκεκριμένο ωράριο; Πότε θα βλέπω τα παιδιά μου αν αυτά κοιμούνται πριν γυρίσω εγώ; Πότε θα βλέπουν τα παιδιά τη μάνα τους; Οι σύγχρονες μελέτες τι έχουν να μας πουν για αυτό;

Δείτε ακόμα: Nαι, θα έφευγα. Όχι επειδή υπάρχει κρίση. Όχι επειδή οι δουλειές είναι δύσκολες. Όχι επειδή με ζορίζει το δάνειο

Και μετά έρχεται εκείνο το ύφος το απαξιωτικό, που σου λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι η γειτόνισσα νοιάζεται περισσότερο από εσένα για τα παιδιά σου και συ θέλεις να πάρεις τα βουνά και να αρχίσεις να ουρλιάζεις!

Μετά αρχίζουν τα πικρόχολα σχόλια «όταν αποφασίσεις να κάνεις οικογένεια, πρέπει να είσαι με τα παιδιά σου, στο σπίτι σου. Την καριέρα την ξεχνάς!!»

Χαίρω πολύ!!! Ποια μάνα δεν θα το ήθελε αυτό; Να ρουφάει το κάθε λεπτό με το παιδί της; Όμως, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο τυχεροί.. ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΙΛΑΜΕ; ΔΟΥΛΕΥΩ ΓΙΑ 550 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ!!!!! Όμως δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, γιατί τα χρειαζόμαστε αυτά τα λεφτά!! Και τι να κάνω εγώ, φωτεινοί μου παντογνώστες, στη συγκεκριμένη περίπτωση; Έχει πολλές δουλειές που δουλεύεις 3-4 ωρίτσες, πληρώνεσαι αδρά και γυρνάς σπίτι σου κυρία και εγώ δεν τις έχω πάρει χαμπάρι;

Δεν μπορεί κανένας σε αυτόν τον πλανήτη να πονάει περισσότερο από εμένα για τα παιδιά μου!! Και έχω κλάψει πολύ όταν κάποια βράδια τα πήρε ο ύπνος πριν γυρίσω στο σπίτι και δεν πρόλαβα να ακούσω τα γελάκια τους… Όμως, αυτή είναι η ζωή και αυτός είναι ο προσωπικός μας αγώνας….

Βέβαια, οι γνώσεις αυτών των ανθρώπων δεν σταματούν μόνο εδώ… Έχουν άποψη επί παντός επιστητού!! Όταν βγαίνουμε με τα παιδιά, γιατί δεν βγαίνουμε και λίγο μόνοι μας; Νέο ζευγάρι είμαστε. Όταν βγαίνουμε μόνοι, γιατί δεν παίρνουμε και τα παιδιά; Αυτά ψυχή δεν έχουν; Όταν τρώνε κρέας, γιατί δεν τρώνε λαχανικά; Τόσες βιταμίνες έχουν!! Όταν τρώνε λαχανικά, το κρέας έχει ανυπολόγιστα οφέλη! Όταν τα ντύνω καλά, τα ταλαιπωρώ με άβολα ρούχα. Όταν τα ντύνω πρόχειρα, δεν τα προσέχω αρκετά. Το σχολείο που στέλνουν αυτοί τα παιδιά τους είναι πάντα το καλύτερο, τα κατορθώματα των παιδιών τους είναι πάντα μοναδικά, ο προγραμματισμός τους άψογος. Ακόμη και αυτοί που δεν έχουν παιδιά ακόμη, ξέρουν καλύτερα από σένα τα πάντα!!

Δείτε ακόμα: Τι συμβαίνει όταν φεύγετε τελικά από μια τοξική σχέση

Όμως εγώ, πολύ θα ήθελα μια φορά να παρακολουθήσω αόρατα ένα 24ωρο αυτών των ανθρώπων και να δω τι ακριβώς συμβαίνει στην άψογη καθημερινότητά τους!! Πόσο αψεγάδιαστοι είναι τελικά; Και ξαναλέω… Λάθη κάνω πολλά! Όμως δεν πιστεύω ότι αυτά τα λάθη θα σκοτώσουν τα παιδιά μου! Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω!

Πηγή: eimaimama
Close