Μη σπας ποτέ σπυράκια σε αυτήν την περιοχή του προσώπου – Μπορεί να χάσεις τη ζωή σου!

Είναι ευρέως γνωστό ότι όταν σπάμε τα σπυράκια ή τα στίγματα στο πρόσωπό μας κινδυνεύουμε με μολύνσεις ή με την πρόκληση μόνιμων ουλών.

Παρ’ όλα αυτά, λίγοι μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό και οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να το… ρισκάρουμε, αφού δεν θέλουμε να κυκλοφορούμε μέρες ολόκληρες με αυτά τα αηδιαστικά πράγματα στο πρόσωπό μας.

Ωστόσο ο κίνδυνος μπορεί να είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι φαντάζεστε, αφού αυτή η παρέμβαση στο δέρμα μας μπορεί να μας στοιχίσει πολύ περισσότερο από ένα σημάδι. Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, που επικαλείται διακεκριμμένους δερματολόγους, υπάρχει μια περιοχή στο πρόσωπό μας, γνωστή ως το «τρίγωνο του κινδύνου» όπου η εμφάνιση μόλυνσης μπορεί να έχει σοβαρότατες επιπλοκές οδηγώντας ακόμα και σε θάνατο.

Το «τρίγωνο του κινδύνου» περιλαμβάνει μέρος των ματιών, την ράχη της μύτης, τις γωνίες του στόματος και το άνω χείλος. Τα αιμοφόρα αγγεία σε αυτήν την περιοχή συνδέονται με το πίσω μέρος του κεφαλιού και βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τον εγκέφαλο. Αυτό σημαίνει ότι οι μολύνσεις που εκδηλώνονται εκεί «χτυπούν» κατευθείαν το κέντρο του νευρικού συστήματος.

pimplesss

Παρόλο που σπάνια αυτές οι μολύνσεις αυτές οδηγούν σε θάνατο, η απώλεια όρασης και η μόνιμη παράλυση είναι δύο ακόμη επιπλοκές για τις οποίες πρέπει να ανησυχείτε. Και η πρόσκαιρη… ικανοποίηση που μπορεί να προσφέρει το σπάσιμο ενός σπυριού σίγουρα δεν αξίζει να έρθετε αντιμέτωποι με αυτές τις εξαιρετικά δυσάρεστες καταστάσεις.

https://protothema.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close