Νιώθεις ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ; Σήμερα είναι Blue Monday: ΜΑΘΕ γιατί είναι η χειρότερη μέρα του χρόνου

Κατά γενική ομολογία η Δευτέρα είναι η χειρότερη μέρα της εβδομάδας, ωστόσο, η 18η Ιανουαρίου γνωστή και ως Blue Monday είναι μαθηματικά αποδεδειγμένα η πιο κακή μέρα του χρόνου.

Αν λοιπόν (και) σήμερα δεν είχες όρεξη να ξυπνήσεις και να πας στη δουλειά μην αγχώνεσαι, είναι λογικό… Για να δούμε όμως γοιατί σύμφωνα με τους ψυχολόγους είναι η πιο καταθλιπτική μέρα ολόκληρου του έτους.

Το 2005 ο ψυχολόγος Κλιφ Άρναλ έφτιαξε μία εξίσωση για να βρει ποια μέρα είναι η χειρότερη του χρόνου. Συνδύασε τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα που πέρασαν και χρειάζεται να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για να ξαναέρθουν.

Ο μαθηματικός του τύπος εμπεριέχει τα χρέη, τους στόχους που δεν επιτεύχθηκαν και τις γιορτές που πέρασαν, για να στηρίξει την άποψη του για την «Blue Monday».

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα ο ψυχολόγος έφτασε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει μέρα που να βρίσκεσαι πιο μακριά από τους στόχους σου από την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου και γι αυτό τότε πέφτουμε όλοι σε βαθιά μελαγχολία.

Όμως δεν είναι ο μόνος που υποστηρίζει κάτι τέτοιο… Η βρετανίδα οικονομολόγος Τζειν Κλακ επισημαίνει ότι πολλοί καταναλωτές κατά την διάρκεια των γιορτών ψωνίζουν με πιστωτικές κάρτες. Τις περισσότερες φορές χαλάνε περισσότερα χρήματα από όσα θα έπρεπε και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χρέη τους.

Επιπλέον και η διατροφολόγος Άλισον Παρκ τονίζει ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης και καφεΐνης, μπορεί να προκαλέσουν νευρικότητα και πονοκέφαλο. Για αυτό καλό θα ήταν να αποφεύγονται την «Blue Monday» και γενικότερα τον Ιανουάριο, μιας και είναι ο μήνας που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις μας και την σκληρή πραγματικότητα, μετά την ανεμελιά των Χριστουγέννων.

star.gr

Close