Ο άνδρας της την πιέζει να σταματήσει να θηλάζει ώστε να χάσει κιλά

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μια μητέρα που θηλάζει μπορεί να αποφασίσει να σταματήσει – να μην έχει πλέον πολύ γάλα, να έχει ένα εξαντλητικό πρόγραμμα, κτλ – αλλά το τελευταίο πράγμα που πρέπει να παίξει ρόλο σε αυτή τη σημαντική απόφαση είναι ο φόβος του μπαμπά ότι αυτό την εμποδίζει να χάσει βάρος.. Όσο τρομακτικό και αν ακούγεται τέτοιου είδους πίεση σε μια νέα μαμά, μια γυναίκα ανοίχτηκε για προσωπικό της ταξίδι στο θηλασμό και πώς ο σύζυγός της προσπαθεί να την κάνει να σταματήσει για όλους τους λάθος λόγους.

Δείτε ακόμη: Γιατί ο θηλασμός αμέσως μετά τη γέννα είναι τόσο σημαντικός

Η γυναίκα από την Αυστραλία δημοσίευσε σε μια κλειστή ομάδα του Facebook ότι ο σύζυγός της μισεί που συνεχίζει να θηλάζει όχι μόνο επειδή σκέφτεται ότι ο θηλασμός την κάνει να μην χάνει τα κιλά της εγκυμοσύνης , αλλά και γιατί κάνει το αγόρι τους να «ενεργεί σαν κορίτσι». Η ανώνυμο μαμά μοιράστηκε αρχικά την εμπειρία της καθώς ζητούσε συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει με τον “μη υποστηρικτικό” σύντροφο της..

Στην πρώτη της δημοσίευση, η γυναίκα περιέγραψε πώς ο σύζυγός της κοροϊδεύει το γιό του όταν αυτός φωνάζει για να πιει γάλα και το ότι έχει γίνει περισσότερο από εμμονικός με το βάρος της από τη στιγμή που γέννησε.

Ο σύζυγός μου πιστεύει επίσης ότι θα πρέπει να σταματήσω το θηλασμό γιατί λέει ότι με εμποδίζει από το να χάσω βάρος

“Ο σύζυγός μου θέλει να σταματήσω να θηλάζω τον γιο μου. Έχουμε και 2 κόρες μαζί, αλλά κοροϊδεύει το γιο μου όταν φωνάζει να πιει γάλα και λέει πράγματα όπως« σαν κορίτσι κάνει », έγραψε. “Ο σύζυγός μου πιστεύει επίσης ότι θα πρέπει να σταματήσω το θηλασμό γιατί λέει ότι με εμποδίζει από το να χάσω βάρος. Και δεν είναι καθόλου πρόθυμος στο να μιλήσει σε έναν ειδικό για αυτό”.

Δείτε ακόμη: Δημόσιος θηλασμός: Tips για να νιώσετε πιο άνετα!

Μεταξύ όλων των εξωφρενικών απαντήσεων, μια «ειδικός» στηρίχτηκε σε μια ενδιαφέρουσα προοπτική, οπότε το Breastfeeding Australia αποφάσισε να αναδημοσιεύσει την ερώτηση (μαζί με τις συμβουλές της εμπειρογνώμονα) στον ιστότοπό του για να βοηθήσει και άλλες γυναίκες που βρίσκονται σε παρόμοιες καταστάσεις.

Η Gina Haitidis που έχει πτυχίο κοινωνιολογίας και εγκληματολογίας, καθώς και μάστερ τόσο στην κοινωνική εργασία όσο και στην εγκληματολογική ψυχική υγεία που ασχολείται με την παιδο ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία, προσέφερε αυτή τη συμβουλή:

“Με βάση αυτά που επιλέξατε να αποκαλύψετε, θα έλεγα ότι είναι πιθανόν να είναι αβέβαιος για το ρόλο του στην δυναμική της οικογένειας και για τη σχέση σας “, έγραψε. “Το τρίτο σας παιδί είναι αγόρι και αυτός ως πατέρας πιθανότατα είχε φαντασιώσεις γύρω από τη σχέση που θα είχε με το γιο του. Φαίνεται (πιθανότατα επειδή ο γιος σας είναι ακόμα πολύ νέος) ότι εσύ δεν συμμερίζεσαι τις φαντασιώσεις του συζύγου σου, αλλά αυτός τις θέλει. Αυτό θα μπορούσε να τον κάνει κάπως ζηλιάρη και ανασφαλή. ”

Δείτε ακόμη: Θηλασμός: Όσα χρειάζεται να ξέρει ο μπαμπάς

Η Gina πρόσθεσε ότι ο σύζυγος της μπορεί να λέει ότι το αγόρι κλαίει σαν κορίτσι γιατί αισθάνεται ότι τον έχει στην επ έξω, αλλά δεν αποδέχονται όλοι αυτό το σκεπτικό. Σκέφτονται ότι αυτή η μαμά πρέπει να πει στον σύζυγό της να πάει να γ…….εί γιατί αξίζει πολύ καλύτερα από αυτό.

Ανεξάρτητα από το πότε, αν, πώς, ή το χρονικό διάστημα που οι γυναίκες αποφασίζουν να θηλάσουν, όλοι οι άνδρες πρέπει να είναι πηγή υποστήριξης – όχι κριτικής – για τις νέες μητέρες κατά τη διάρκεια αυτού του δύσκολου ταξιδιού.

cafemom.com

Close