Ο πρώτος και παντοτινός έρwτας μιας γυναίκας είναι ο μπαμπάς της! Ο ήρωάς της, το στήριγμα, το πρότυπό της!

Λένε πως οι κόρeς έχουν αδυναμία στους μπαμπάδες…Δεν είναι απαραίτητο αλλά συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων έτσι δεν είναι; Μπορεί να είναι πιο αυστηρός, πιο καταπιεστικός, αλλά η αδυναμία είναι εκεί…υπάρχει και φαίνεται!

Ο μπαμπάς κάθε κοριτσιού είναι ο πρώτος της έρwτας, το πρότυπό της, ο ήρωάς της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι περισσότερες γυναίκες αργότερα θα επιλέξουν έναν σύντροφο που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον πατέρα της. Ασυνείδητα μεν, αλλά συμβαίνει. Γι’αυτό και το παρακάτω κείμενο είναι αφιερωμένο στον μπαμπά μας…Όπου και αν βρίσκεται, θα είναι πάντα στην καρδιά μας!

Γράφει η Λαμπρινή Νταβέλη

Μπαμπάς, ή αλλιώς μπαμπάκας – όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν οι περισσότερες κόρες – είναι ο πρώτος ήρωας κάθε κοριτσιού! Χωρίς να θέλω να υπονομεύσω τον ρόλο της μητέρας, το δέσιμο που υπάρχει ανάμεσα σε πατέρα κι κόρη δεν μπορεί να συγκριθεί.

 

Ίσως, στο άκουσμα της φράσης «είναι κορίτσι» να ξίνισε. Στο μυαλό του είχε κάνει όνειρα για τον ερχομό ενός αγοριού. Οι μήνες πέρασαν και η μεγάλη μέρα έφτασε. Από την πρώτη στιγμή που άκουσε το κλάμα σου και σε πήρε στην αγκαλιά του η ζωή του άλλαξε, οριστικά! Δάκρυα χαράς και συγκίνησης πλημμύρισαν τα μάτια του. Ένας έρωτας μόλις είχε γεννηθεί!

Είναι ο πρώτος άνδρας που θα αγαπήσεις και θα σε αγαπήσει, ανιδιοτελώς. Εκείνος θα αποτελεί πάντα το πρότυπο σου. Από την πρώτη στιγμή που το μικρό χεράκι σου άγγιξε το δάχτυλο του, μέχρι την ημέρα που θα νιώσεις έτοιμη να δημιουργήσεις την δική σου οικογένεια θ’ αναζητάς την καθοδήγηση του. Εκείνος θα σου μάθει πως η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Θα σου μάθει, μέσα από την δική του εμπειρία, πως να επιβιώνεις. Θα σου μάθει να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και να είσαι δυνατή.

Σε κάθε άντρα θα ψάχνεις να βρεις στοιχεία του χαρακτήρα του. Αυτός ο άνθρωπος σ’ έχει καλομάθει τόσο πολύ, που δεν μπορείς να συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο από αυτό που σου δίδαξε εκείνος ότι αξίζεις. Γι’ αυτό κι εσύ αναζητάς την ευγένεια και τον σεβασμό που εκείνος σου προσφέρει σε κάθε άνθρωπο που επιτρέπεις να εισβάλλει στη ζωή σου.

 

Ακόμη και τις στιγμές που θα χάσεις τον προορισμό σου, εκείνος θα είναι εκεί. Θα σε βοηθήσει να βρεις κι πάλι τον δρόμο σου. Ένας βράχος, ένα στήριγμα σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Θα σε πεισμώσει, θα σε τσιγκλίσει. Για όσο χρειαστεί! Αρκεί να σε πείσει να παλέψεις για τα όνειρα σου. Κι θα σε στηρίξει, σε κάθε σου απόφαση. Είτε αυτή αφορά την δουλειά σου, είτε τις σπουδές σου, είτε την προσωπική σου ζωή. Θα είναι πάντα δίπλα σου. Αποζητεί μόνο το καλό σου! Γιατί τίποτα δεν του δίνει περισσότερη χαρά από το να βλέπει εσένα ευτυχισμένη!

Στη ζωή κάθε κοριτσιού, υπάρχει ένας άνθρωπος που δεν θα την εγκαταλείψει ποτέ – ο μπαμπάς της. Για εκείνη, είναι κάτι περισσότερο από τον άνθρωπο που την μεγάλωσε και τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό στη ζωή της από εκείνον.

 

Ένας μπαμπάς που έχει μεγαλώσει το παιδί του σωστά, έχει δώσει σε εκείνο αγάπη με όλη του την καρδιά και ήταν εκεί για εκείνο κάθε λεπτό, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ευλογίες στη ζωή μιας γυναίκας. Γιατί όταν μια γυναίκα έχει έναν καταπληκτικό μπαμπά, διαθέτει πολλά περισσότερο από έναν «απλό» πατέρα. Έχει οτιδήποτε χρειάζεται σε έναν μόνο άνθρωπο. Αυτόν που εκείνη ονομάζει δικό της βασιλιά. Τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής της, τον μπαμπά της!

Με πληροφορίες από loveletters.gr

Photo via Pinterest

 

Close