Ολά αυτά που δε σου είπα ποτέ μαμά μου...Θα λιώσετε...

Aγαπημένη μου μαμά,σου έχω πει ποτέ τι σημαίνεις για μένα;Πόσο πολύτιμη και ανεκτίμητη είσαι;

Ένα συγκινητικό γράμμα από μια κόρη στην μητέρα της…

 

Αγαπητή μαμά,

Ήθελα απλώς να σου πω ευχαριστώ γιατί είσαι το καλύτερο πρότυπο που ένα κορίτσι θα μπορούσε να ζητήσει . Για όλες εκείνες τις στιγμές που σου παραπονέθηκα για κάτι ασήμαντο και εσύ παρ’όλα αυτά μου αφιέρωσες τον πολύτιμο σου χρόνο, σε ευχαριστώ γιατί φροντίζεις να είμαι υγιής και ευτυχισμένη,εξασφαλίζοντας  το καλύτερο για μένα. Αν και πολλές φορές δεν το δείχνω, θα είχα χαθεί χωρίς εσένα.

Για την συνεχή καθοδήγηση σου που  μου έχει διδάξει πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια .Χωρίς εσένα, εγώ ποτέ δεν θα ξεχώριζα το σωστό από το λάθος.Από το πιο απλό, σαν την ακατάλληλη στολή που φόρεσα στην ηλικία των 16,μέχρι την αγχωτική περίοδο που πέρασα ψάχνοντας να βρω τι θέλω να κάνω όταν μεγαλώσω, ήσουν πάντα εκεί να με καθοδηγείς προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η σταθερή αγάπη σου με εμπνέει. Ποτέ δεν παραλείπεις να μου φτιάξεις το κέφι όταν είμαι λυπημένη ή να μου στείλεις ένα “σ ‘αγαπώ”  με μήνυμα, μόνο και μόνο επειδή με σκέφτεσαι. Όταν έχω  μια κακή μέρα και το ένα λεπτό είμαι στην καλύτερη διάθεση και το επόμενο είμαι δυστυχισμένη,  για κάποιο λόγο δεν αναστατώνεσαι.Είσαι εκεί σε μια γωνιά,να με παρακολουθείς σιωπηλή,έτοιμη να ανοίξεις την αγκαλιά σου για να κρυφτώ μέσα.

Ξέρω ότι θα μου πεις πάντα την αλήθεια. Άσχετα με το αν  θέλω να το ακούσω ή όχι, ξέρεις τι είναι καλύτερο και μπορείτς να με βεβαιώσεις γι΄αυτό. Ξέρω ότι. Ξέρω ότι μπορώ πάντα να προσβλέπω σε εσένα για συμβουλές, γιατί θα μου πεις αντικειμενικά την αλήθεια, και αυτό είναι που μου αρέσει σε εσένα.

Ευχαριστώ που είσαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής μου. Από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι σε θυμάμαι στο πλευρό μου να με ενθαρρύνεις και να με θαυμάζεις. Σε κάθε τελετή απονομής  βραβείων, κάθε αθλητικό παιχνίδι, κάθε γιορτή χορού και κάθε πάρτι γενεθλίων. Βροχή τα δάκρυα χαράς και αυτή  η λάμψη στα μάτια σου καθώς με κοιτάς…Ξέρω ότι μπορώ να βασίζομαι σε εσένα  και για να είμαι ειλικρινής, αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο.

Ξέρεις τα πάντα. Εάν έχω μια ερώτηση που αφορά το σχολείο, τα αγόρια, τους φίλους, την εργασία, την ασθένεια, έχεις πάντα την σωστή  απάντηση. Λένε ότι οι μητέρες ξέρουν τα πάντα και δεν είναι λάθος. Δεν ξέρω πώς το κάνετε, αλλά νοημοσύνη σας με εκπλήσσει.

Τέλος, σε ευχαριστώ που είσαι η καλύτερη φίλη μου. Δεν θα ήμουν το πρόσωπο που είμαι σήμερα χωρίς εσένα. Είμαι το πιο τυχερό κορίτσι στον κόσμο που σε έχω μητέρα και όπως εσύ,έτσι και εγώ δεν θα σε άλλαζα με τίποτα στον κόσμο. Ακόμα κι αν έχουμε τις διαφωνίες μας, δεν μετράνε μπροστά σε όλες τις καλές στιγμές και τις αναμνήσεις που μοιραζόμαστε μαζί. Απλά θέλω να ξέρεις, είσαι η καλύτερη μαμά σε ολόκληρο τον κόσμο και ελπίζω κάποια μέρα να σε φτάσω έστω και στο μισό.

Πάντα με αγάπη,

Το κοριτσάκι σου…

theodysseyonline

Για να διαβάσετε περισσότερες συγκινητικές ιστορίες και άρθρα για όλη την οικογένεια πατήστε εδώ

Close