Τι κανει τη κρεμα των μπισκοτων oreo τοσο λευκη?Διαβαστε και τα συμπερασματα δικα σας!

Συμφωνα με το spoons.gr Δύο άντρες στην Καλιφόρνια, θα φυλακιστούν για τουλάχιστον είκοσι χρόνια γιατί έκλεψαν μία συνταγή που κάνει την κρέμα στα μπισκότα Oreo ιδιαίτερα λευκή. 

Η κλεμμένη συνταγή αφορά τη μέθοδο παρασκευής titanium dioxide (TiO2), ενός χημικού που χρησιμοποιείται στην κρέμα των Oreo, αλλά και σε άπειρες άλλες εφαρμογές παραγωγής όπως χαρτιού, πλαστικού και χρωμάτων. Η συνταγή εκλάπει από την εταιρεία DuPont και πουλήθηκε στην Pangang Group –κινεζική ανταγωνιστική της– έναντι 20 εκατ. δολαρίων.

 
H Pangang προσπάθησε επανειλημμένα να αγοράσει τη συνταγή από την DuPont χωρίς να το καταφέρει. Η Pangang είναι κρατική εταιρεία και η απάτη με τη συγκεκριμένη συνταγή έγινε εν γνώσει και με τη σιωπηρή υποστήριξη του κινεζικού κράτους. Η υπόθεση με το ωραίο λευκό των Oreo δεν είναι η μόνη. Οι ΗΠΑ έχουν διώξει πάνω από 100 άτομα τα τελευταία χρόνια με υποθέσεις βιομηχανικής κατασκοπείας που αφορούν κυρίως τεχνολογικά και αεροδιαστημικά μυστικά.
Για να πάρετε μια γεύση όχι των Oreos, αλλά του όγκου πωλήσεων ανά τον κόσμο του ΤiO2, η DuPont αναφέρει το ποσό των 17δισ. δολαρίων το χρόνο. Ένας από τους άντρες που εμπλέκονται στην υπόθεση ήταν μηχανικός στην DuPont για 35 χρόνια. Διέρευσε τη συνταγή σε Κινέζο αμερικανικής υπηκοότητας ο οποίος είχε ιδρύσει εταιρεία στην Καλιφόρνια με σκοπό να παρασκευάσει το TiO2 και να καλύψει την αυξανόμενη ζήτησή του από την Κίνα.
Posted by ET
©2014 spoons.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close