Όταν τελειώσεις με αυτό το κείμενο θα αγαπάς το σώμα σου λίγο παραπάνω!

Από μικρή είχα πάντα “θέματα” με τον τρόπο που έβλεπα το σώμα μου. “Να αγαπάς το σώμα σου, να είσαι περήφανη για αυτό”, μου έλεγαν μα ποτέ δεν καταλάβαινα τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

“Πώς να το κάνω”, σκεφτόμουν, “όταν το είδωλό στον καθρέφτη μου δεν μοιάζει με αυτό που βλέπει η Μπιγιόνσε στο δικό της. Τι νόημα έχει να προσπαθώ να αποδείξω διαρκώς ότι είμαι χαρούμενη με τις καμπύλες μου, όταν ξέρω πως ποτέ δεν θα είναι σαν της Jlo; Πώς να αγαπήσω τις ραγάδες μου όταν μου θυμίζουν πάντα πόσο παχιοί είναι οι μηροί μου και τη κυτταρίτιδά μου που για πάντα θα μου υπενθυμίζει πως δεν θα γίνω ποτέ σαν και τα κορίτσια του Instagram; Δώστε μου έναν λόγο να το κάνω”, έλεγα διαρκώς.

Με τον καιρό και ύστερα από πολύ κλάμα σε δοκιμαστήρια και μονολόγους μπροστά από καθρέπτες, συνειδητοποίησα πως τελικά τα πάντα είναι θέμα προοπτικής. Αλλάζοντας λοιπόν οπτική γωνία, άλλαξα και τη σχέση μου με τον εαυτό μου και βρήκα όχι έναν αλλά δεκάδες λόγους για να αγαπήσω τελικά το σώμα μου για αυτό ακριβώς που είναι.

Κανένας και στο υπογράφουμε, κανένας δεν ασχολείται τόσο με την εικόνα σου και δεν βλέπει αυτά που ονομάζεις εσύ ατέλειες όσο εσύ. Κανείς. Όλοι ασχολούνται με τις δικές τους, γιατί παρά τα όσα νομίζεις όλοι, ακόμα και τα πιο διάσημα αγγελάκια της Victoria’s Secret έχουν τις ανασφάλειές τους.
Αγάπησε το σώμα σου γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθεις στην κόρη σου πώς να αγαπήσει το δικό της.
Μην βλέπεις τις ραγάδες σου σαν αντιαισθητικά σημάδια. Δες τες σαν τις περήφανες ρίγες μίας τίγρης, που ξέρει πολύ καλά πώς να πολεμά. Δες τες σαν τα παράσημα που θα έχεις μια ζωή πάνω σου, όπως ακριβώς ένας στρατιώτης που γυρίζει από τη μάχη, που θα σου θυμίζουν για πάντα όλα όσα κατάφερες με το σώμα σου: Ότι μεγάλωσες, ότι αναπτύχθηκες, ότι πήρες και ύστερα έχασες εκείνα τα είκοσι κιλά, ότι έδωσες ζωή στα παιδιά σου.

 

Πηγή: apithano.gr
Close