Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2015 “Θηλασμός και εργασία : ΜΠΟΡΕΙ να δουλέψει”

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ διοργάνωσε τον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 55 πόλεις σε Ελλάδα κι εξωτερικό!   Για την  Xαλκιδα  και την Εύβοια γενικότερα την διοργάνωση είχε αναλάβει και φέτος η

“Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας” (https://www.facebook.com/groups/thilazousesxalkidees/)

και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!  Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που ήθελαν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ. καταμετρήθηκαν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις!  

Σε αυτή τη γιορτή μας, δόθηκε η αφορμή σε μητέρες – μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας ήταν και είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Στην Χαλκίδα η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα Αριστοτέλης του δημαρχείου Χαλκίδας. Παρευρέθηκαν περίπου 200 άτομα και θήλασαν ταυτόχρονα 56 μωρά και νήπια. 

Η εκδήλωση είχε διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορούν να απασχοληθούν οι μικροί μας φίλοι από τις 11:00 π.μ. έως και τις 2:00 μ.μ. Μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό, έγιναν συζητήσεις και γνωριστήκαμε από κοντά! Τέλος, υπήρξαν δωράκια και εκπλήξεις για όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση!

* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ένωσε τις δυνάμεις του με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) να εξαπλωθεί το  μήνυμα «Θηλασμός και εργασία : ΜΠΟΡΕΙ να δουλέψει».

Πληροφορίες για την εκδήλωση  εδώ : https://www.facebook.com/events/845471742235328/

1 2 3
Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού:
Καρβελά Ματίνα
Μήτρογλου Μαρία
Σπανού Σόφη

5

Close