Πιπέρι Καγιέν: 5 Εκπληκτικά Οφέλη Για Την Υγεία Σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το πιπέρι καγιέν είναι τέλειο στο μαγείρεμα καθώς προσθέτει γεύση στο φαγητό.

Σύμφωνα με το Medical News Today, το πιπέρι καγιέν έχει χρησιμοποιηθεί από Ινδιάνους Ιθαγενείς Αμερικανούς για χιλιάδες χρόνια για να θεραπεύσει διάφορα προβλήματα. Παρακάτω αναφέρονται 5 καταπληκτικοί τρόποι που το πιπέρι καγιέν μπορεί να σας ωφελήσει.

Δείτε ακόμη: Η σπιτική θεραπεία για τις αιμορροΐδες που υπόσχεται γρήγορα αποτελέσματα!

1. Θεραπεία Αρθρίτιδας. Ένα από τα βασικά συστατικά στο πιπέρι καγιέν είναι η καψαϊκίνη, ένα γνωστό παυσίπονο, η οποία αναστέλλει τη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών πόνου στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με το Medical News Today, μελέτες δείχνουν ότι οι τοπικές κρέμες βοηθούν στους πόνους των αρθρώσεων. Το Decades of Health προσφέρει μια απλή συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας: Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν με 5 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας.

Πιπέρι Καγιέν: 5 Εκπληκτικά Οφέλη Για Την Υγεία Σας

2. Πονοκεφάλος- Ημικρανία. Ο Dr. Axe αναφέρει ότι ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της μείωσης λειτουργίας των νευροδιαβιβαστών πόνου είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιπέρι καγιέν για να ανακουφιστείτε από τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες. Για γρήγορη ανακούφιση, μπορείτε να φτιάξετε ένα τσάι.

Το Alternative Daily σας προτείνει να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και να το ανακατέψετε μέχρι να διαλυθεί πλήρως το πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέστε τον χυμό από μισό λεμόνι. Αφήστε το τσάι για πέντε λεπτά και στη συνέχεια πιείτε το.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το πιπέρι καγιέν είναι τέλειο στο μαγείρεμα καθώς προσθέτει γεύση στο φαγητό.

Πιπέρι Καγιέν: 5 Εκπληκτικά Οφέλη Για Την Υγεία Σας

3. Νευροπάθεια. Μια άλλη αποτελεσματική χρήση της κρέμας από πιπέρι καγιέν είναι η θεραπεία νευροπαθειών από διαβήτη ή καρκίνο, σύμφωνα με το WebMD.

Φροντίστε να φοράτε γάντια κατά την εφαρμογή της κρέμας καθώς μπορεί να μεταφερθεί σε άλλα μέρη, όπως τα μάτια και το πρόσωπό σας, αν δεν πλύνετε καλά τα χέρια σας.

Δείτε ακόμη: Το έλαιο που απομακρύνει το ουρικό οξύ από το αίμα, διώχνει το άγχος και σταματά την επιθυμία για αλκοόλ και τσιγάρο

Πιπέρι Καγιέν: 5 Εκπληκτικά Οφέλη Για Την Υγεία Σας

4. Απώλεια Βάρους. Η εύρεση ενός εύκολου τρόπου για να χάσετε βάρος είναι πάντα ένα πλεονέκτημα. Το Medical News Today λέει ότι όσοι βάζουν πιπέρι καγιέν στο φαγητό τους, θα κάψουν μόλις 10 θερμίδες παραπάνω από όσους δεν το κάνουν.

Για να δείτε πραγματικά μια διαφορά στο βάρος, θα πρέπει να κάνετε πολλά περισσότερα από το να προσθέτετε πιπέρι καγιέν στα πιάτα σας

Πιπέρι Καγιέν: 5 Εκπληκτικά Οφέλη Για Την Υγεία Σας

5. Ρινική Συμφόρηση. Ο Dr. Mercola αναφέρει ότι η θερμότητα από το πιπέρι καγιέν βοηθά στη χαλάρωση του φλέγματος και του βλεννογόνου. Όταν το βάζετε στο τσάϊ, σας δίνει πρόσθετα οφέλη σε συνδυασμό με τον ζεστό ατμό.

Πιπέρι Καγιέν: 5 Εκπληκτικά Οφέλη Για Την Υγεία Σας

Προσέξτε, καθώς το πιπέρι καγιέν μπορεί να είναι σκληρό για το πεπτικό σας σύστημα. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας που δεν σας επιτρέπουν να το πάρετε από το στόμα, δοκιμάστε να κάνετε τη δική σας κρέμα και να την εφαρμόσετε τοπικά.

Πηγή: idiva.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close