Πως μπορείτε να βρείτε την ηρεμία και τη γαλήνη; 10 φυσικές θεραπείες για το άγχος

Το καθημερινό άγχος είναι ένας συχνός αγώνας που έχει να αντιμετωπίσει το κάθε άτομο. Το μακροχρόνιο άγχος μπορεί να οδηγήσει σε πολλά άλλα θέματα υγείας. Ενώ πολλοί γιατροί συνταγογραφούν φάρμακα για το άγχος, αν ακολουθήσετε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή αυτό μπορεί να σας βοηθήσει φυσικά στον έλεγχο των συμπτωμάτων του άγχους.

Οι θεραπείες του άγχους χωρίς φαρμακευτική αγωγή μπορεί να περιλαμβάνουν άσκηση, τρόφιμα και αιθέρια έλαια.

Δοκιμάστε αυτές τις δέκα τεχνικές ανακούφισης του άγχους:

1. Ashwagandha (Withani somnifera ή αλικάκαβο)

Αυτό είναι ένα βότανο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό φάρμακο για μια κρίση πανικού. Έχει την ικανότητα να σταθεροποιεί την αντίδραση του σώματος στο άγχος. Το Ashwagandha βελτιώνει τα συμπτώματα του άγχους καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες στον εγκέφαλο. Μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την συγκέντρωση σας, να μειώσετε την κόπωση και να χαλαρώσετε τα συναισθήματα του άγχους.

Δείτε ακόμη: 8 σημεία πίεσης που μειώνουν το άγχος σε χρόνο μηδέν

2. Περιορίστε το αλκοόλ και την καφεΐνη

Μια υπερβολική ποσότητα αλκοόλ ή καφεΐνης μπορεί να αυξήσει τα συμπτώματα του άγχους , συμπεριλαμβανομένης της νευρικότητας και των διακυμάνσεων της διάθεσης. Για να μειώσετε τα συμπτώματα του άγχους, περιορίστε τον καφέ και το μαύρο τσάι σε όχι περισσότερο από ένα φλιτζάνι την ημέρα και περιορίστε το αλκοόλ σε 1-3 ποτά την εβδομάδα και όχι περισσότερα από δύο ποτήρια κάθε φορά.

Πως μπορείτε να βρείτε την ηρεμία και τη γαλήνη; 10 φυσικές θεραπείες για το άγχος

3. Ρίζα Κάβα

Η ρίζα Κάβα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό συμπλήρωμα κατά του άγχους. Λειτουργεί από διεγείροντας τους υποδοχείς της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο για να δημιουργηθεί μια αίσθηση ευφορίας, η οποία βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει το άγχος. Η ρίζα Κάβα (Kava) μπορεί να έχει ήπιες παρενέργειες, οπότε φροντίστε να την χρησιμοποιήσετε υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού.

Δείτε ακόμη: Με αυτό τον απλό κόλπο θα απομακρύνετε το άγχος σε μόλις 5 λεπτά!

4. Μαγνήσιο

Πολλοί ενήλικες έχουν έλλειψη μαγνησίου. Το μαγνήσιο βοηθά τους μύες να χαλαρώσουν, ηρεμώντας το νευρικό σύστημα. Μια έλλειψη μπορεί να συμβάλει στο άγχος. Πάρτε ένα συμπλήρωμα μαγνησίου ή προσθέστε στη διατροφή σας, τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο για να αυξήσετε την πρόσληψη του.

Πως μπορείτε να βρείτε την ηρεμία και τη γαλήνη; 10 φυσικές θεραπείες για το άγχος

5. Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Μελέτες έχουν δείξει ότι το έλαιο λεβάντας μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό φάρμακο για το άγχος. Οι ερευνητές βρήκαν το αιθέριο έλαιο εξίσου αποτελεσματικό με τη βενζοδιαζεπίνη , ένα φάρμακο κατά του άγχους. Βάλτε 3 σταγόνες ελαίου λεβάντας στην παλάμη σας και τρίψτε το λάδι στο λαιμό σας, τους καρπούς και στους βραχίονες σας, προκειμένου να ανακουφιστείτε  από το άγχος.

Για να μειώσετε τα συμπτώματα του άγχους, περιορίστε τον καφέ και το μαύρο τσάι

6. Άσκηση

Ολόκληρο το σώμα επωφελείται από την τακτική σωματική άσκηση, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. Η άσκηση βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας και μειώνει το άγχος. Είτε προτιμάτε τη γιόγκα, το κολύμπι, την πεζοπορία ή άλλη μορφή άσκησης, παραμείνετε δραστήριοι ώστε να βοηθήσετε στη μείωση των επιπέδων του άγχους.

Πως μπορείτε να βρείτε την ηρεμία και τη γαλήνη; 10 φυσικές θεραπείες για το άγχος

7. Ρωμαϊκό αιθέριο έλαιο χαμομηλιού

Το ρωμαϊκό αιθέριο έλαιο χαμομηλιού έχει ήπιο ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Μπορεί να ηρεμήσει τα νεύρα και να μειώσει το άγχος. Η μυρωδιά του ρωμαϊκού αιθέριου ελαίου χαμομηλιού βοηθά επίσης τον εγκέφαλο να καταπολεμήσει τα συμπτώματα του άγχους.

8. Αποφύγετε τη ζάχαρη και τα μεταποιημένα τρόφιμα

Οι μεταποιημένες τροφές που είναι γεμάτες ζάχαρη και τεχνητά συστατικά μπορούν να συμβάλουν στο άγχος και την κατάθλιψη. Μια διατροφή γεμάτη ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει διακυμάνσεις των επιπέδων σακχάρου κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυξάνοντας το άγχος, τη νευρικότητα και την κόπωση. Ακολουθήστε μια πιο υγιεινή διατροφή χωρίς επεξεργασμένα τρόφιμα.

Πως μπορείτε να βρείτε την ηρεμία και τη γαλήνη; 10 φυσικές θεραπείες για το άγχος

9. GABA

Το γ-αμινο-βουτυρικό οξύ ή το GABA είναι ένα αμινοξύ που είναι υπεύθυνο για τη μείωση του άγχους και τη χαλάρωση των μυών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση της αϋπνίας, τη σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης και τη μείωση του άγχους. Μπορείτε να βρείτε συμπληρώματα GABA σε ένα κατάστημα υγιεινής διατροφής.

Δείτε ακόμη: Διαβάστε το όσοι έχετε άγχος! Αυτό που θα νιώσετε είναι κάτι μοναδικό…

10. Σύμπλεγμα Βιταμίνης Β

Οι βιταμίνες Β διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του άγχους και στη ρύθμιση της διάθεσης. Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στην αύξηση της διάθεσης και στην ισορροπία των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, γεγονός που μειώνει φυσικά το άγχος. Η βιταμίνη Β12 μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα να καταπολεμήσει το άγχος, την κατάθλιψη και άλλες διαταραχές της διάθεσης. Πάρτε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης Β ή προσθέστε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Β στη διατροφή σας.

Δείτε το βίντεο με τις φυσικές θεραπείες για την καταπολέμηση του άγχους

photo credit: pixabay

Close