Πώς να απαλλαγείτε από την τερηδόνα των δοντιών χρησιμοποιώντας τσόφλια αυγών;

Τα τσόφλια είναι το εξωτερικό περίβλημα των αυγών. Το ξέρατε οτι αυτά που συνήθως τα πετάμε χωρίς δεύτερη σκέψη, έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τα δόντια μας; Αυτά περιέχουν την ιδανική ουσία για την αντιμετώπιση της τερηδόνας [πράγμα που οι κανονικές οδοντόπαστες δεν κάνουν], αλλά και μεγάλες ποσότητες ασβεστίου και 27 μέταλλα. Η σύνθεση των κελυφών των αυγών, μοιάζει με τα ανθρώπινα δόντια. Παρέχουν μια σημαντική ποσότητα ασβεστίου, η οποία βοηθάει πολύ τα δόντια.

Ένας ούγγρος γιατρός, διεξήγαγε έρευνα μαζί με γιατρούς και βιολόγου και μελέτησαν τις υγιείς ιδιότητες από τα τσόφλια των αυγών. Πάνω από 10 χρόνια μελέτης έδειξαν ότι τα τσόφλια των αυγών είναι μια καλή πηγή βιο-διαθέσιμου ασβεστίου [είναι πυκνή και απορροφάται εύκολα].

Δείτε ακόμη: Το φυσικό στοματικό διάλυμα που θα σας αφαιρέσει την πλάκα από τα δόντια μέσα σε ένα λεπτό.

Επίσης, μια έρευνα που διεξήχθη από το σχολείο οδοντιατρικής στις Φιλιππίνες, συγκρίναν τις διάφορες εμπορικές μάρκες οδοντόκρεμας με τη δική τους οδοντόκρεμα από το κέλυφος των αυγών. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα δόντια που καθαρίστηκαν με την οδοντόκρεμα από τα κελύφη είχαν λιγότερη συσσώρευση πλάκας και περιέχαν ένα ισχυρότερο σμάλτο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός οτι τα κελυφη αυγών έχουν ασβέστιο και άλλα ιχνοστοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για ένα υγιές σμάλτο, εμποδίζοντας έτσι την τερηδόνα.

Δείτε ακόμη: Οι Οδοντίατροι Προειδοποιούν: ΜΗΝ Πετάτε τα Δόντια που αλλάζει το Παιδάκι σας. Ο Λόγος; Πολύτιμος!

Τα κελυφη των αυγών έχουν μια σειρά από ανόργανα στοιχεία που βοηθούν στη θεραπεία της τερηδόνας. Περιέχουν επίσης ασβέστιο, το πρωτογενές μέταλλο που απαιτείται για ισχυρά και υγιή δόντια. Άλλες ανόργανες ουσίες που βρέθηκαν στα κελυφη των αυγών είναι:

  • Μαγνήσιο
  • Σίδερο
  • Κάλιο
  • Αργίλιο
  • Υποφωσφορικό
  • Θείο
  • Πυρίτιο
  • Νάτριο

Τα κελυφη των αυγών έχουν μια σειρά από ανόργανα στοιχεία που βοηθούν στη θεραπεία της τερηδόνας

Προετοιμασία:

Πάρτε τα τσόφλια των αβγών και βάλτε τα σε βραστό νερό για τουλάχιστον 5 λεπτά για να απαλλαγείτε από τα παθογόνα. Στη συνέχεια, αφήστε τα να στεγνώσουν. Αλέστε τα τσόφλια σε ένα μύλο του καφέ μέχρι να μετατραπούν σε μια λεπτή σκόνη.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάστε αυτό το κόλπο και αποκτήστε άσπρα δόντια στο λεπτό!

Πάρτε ½ κουταλάκι του γλυκού κάθε μέρα. Μπορείτε να το προσθέσετε στο φαγητό σας. Άλλα οφέλη για την υγεία, των τσόφλιων των αυγών, είναι στον οστικό ιστό καθώς αποτελούνται από ασβέστιο – Τα οστά και τα δόντια των ανθρώπινων έχουν  παρόμοια σύνθεση με τα κελύφη των αυγών. Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο [93%] στα τσόφλια είναι ένα από τα οφέλη τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης για θεραπείες όπως οι ορθοπεδικές νόσοι και η εξάρθρωση ενός ισχίου ή η οστεοπόρωση. Τα τσόφλια των αυγών περιέχουν επίσης ανόργανα στοιχεία όπως φωσφόρο, νάτριο, σίδηρο, πυρίτιο, μαγνήσιο, αργίλιο, κάλιο και θείο.

Τέλος περιέχουν 27 στοιχεία και αποτελούνται από σημαντικά αμινοξέα όπως μεθειονίνη, λυσίνη, ισολευκίνη και κυστεΐνη.Τα τσόφλια των αυγών είναι η πιο ισορροπημένη φυσική πηγή ασβεστίου.

Δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική σας οδοντόπαστα από τσόφλια αυγών και απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τερηδόνα!

photo credit: thenet24h

Πηγή: olipbeauty.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close