Πόσο καιρό πρέπει να κάνεις διατροφή ώστε να χάσεις βάρος και να μην το ξαναπάρεις

Το αποτέλεσμα με διάρκεια θέλει το χρόνο του και στην απώλεια κιλών.

υτό που κάνεις διατροφή τρεις μέρες και νιώθεις ότι έχεις χάσει βάρος δεν είναι λίπος, είναι υγρά. Ο επιθετικός πρόλογος που φυλούσα για σένα πάνω απ’ όλα πρέπει να σε αποτρέψει από λύσεις βραχυπρόθεσμες, ακραίες, που διαλύουν το μεταβολισμό σου. Κανείς δεν έχασε βάρος μέσα σε 72 ώρες με υγιεινό τρόπο.

Δείτε ακόμα: Δίαιτα φάντασμα»: Το φοβερό κόλπο που σε χορταίνει ενώ παράλληλα σε αδυνατίζει!

Την πιο σωστή απάντηση λοιπόν για τη διάρκεια μιας διατροφής που πρώτα απ’ όλα θα σε μάθει να τρως σωστά, χωρίς να στερείσαι πράγματα ωφέλιμα για τον οργανισμό σου μόλις την έδωσε η έρευνα που δημοσιεύεται στη Διεθνή Επιθεώρηση της Παχυσαρκίας. Επιστήμονες του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης πραγματοποίησαν μία μελέτη διάρκειας δύο ετών, εξετάζοντας τους διάφορους τρόπους με τους οποίους η απώλεια βάρους επηρεάζει το σώμα μας.

Κι αν αναζητάς το βασικό πρόβλημα που προκαλεί μία στερητική δίαιτα, αυτό είναι ότι η αύξηση της πείνας διαταράσσει τις ορμόνες που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη βιολογική μας ανάγκη κι αυτό κατά συνέπεια οδηγείι στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Όταν λιμοκτονείς, αργά ή γρήγορα, θα πέσεις πάνω στο ταψί με τον μπακλαβά και τίποτα δεν θα μπορεί να σας χωρίσει. Μία είναι η σωστή μέθοδος. Διατροφή μακράς διάρκειας.

Δείτε ακόμα: Πρωινή δίαιτα της μπανάνας: Ένα απλό πρόγραμμα διατροφής, που εύκολα μπορείτε να ακολουθήσετε!

Οι μελετητές της εν λόγω έρευνας λοιπόν υπέβαλαν 20 παχύσαρκα άτομα σε αυστηρή δίαιτα χαμηλών λιπαρών για 8 εβδομάδες. Όταν θα τελείωνε αυτή η περίοδος, έπρεπε να κάνουν συντήρηση βάρους για 12 μήνες. Κατα τη διάρκεια όλου αυτού του προγράμματος, οι συμμετέχοντες έδωσαν τρεις φορές αίμα. Πριν ξεκινήσουν, κατά τη διάρκεια και στη συντήρηση. Αυτο που προέκυψε είναι μία απώλεια βάρους κατά μέσο όρο 13%, αλλά αυτό δεν είναι η είδηση. Εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως κατά τη διάρκεια της συντήρησης- που προφανώς η διατροφή τους δεν ήταν τόσο αυστηρή σε σχέση με το πρόγραμμα που είχε προηγηθεί- η ορμόνη γκρελίνη, η οποία ευθύνεται για το αίσθημα της πείνας μειώθηκε αισθητά, όπως και η GLP-1, η οποία έχει παρόμοια λειτουργία. Συμπερασματικά, αυτό που βγήκε από τη συγκεκριμένη δοκιμασία είναι πως η διατροφή διάρκειας ενός έτους, που δεν χαρακτηρίζεται από υπερβολές (δηλαδή λίγα γεύματα και αποκλεισμό ολόκληρων διατροφικών ομάδων, όπως συμβαίνει στις δίαιτες express) είναι αυτή που έχει αποτέλεσμα γιατί πρώτον δεν υποβάλλει τον οργανισμό στη στέρηση που φέρνει εκρήξεις πείνας και δεύτερον, σε διατηρεί στο σωστό σωματικό βάρος, χωρίς σκαμπανεβάσματα, επί μακρόν.

Πηγή: ladylike

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close