Ποτέ μην αγνοείτε το πόνο στα κάτω άκρα! Μπορεί να είναι θανατηφόρος

Λόγω της πολυάσχολης καθημερινότητα μας, συχνά αγνοούμε τον πόνο στο σώμα που είναι πραγματικά σημαντικός και μια προειδοποίηση για τη γενικότερη υγεία μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που αγνοούμε τον πόνο στα πόδια, γιατί πιστεύουμε ότι δεν είναι τόσο σοβαρός. Αλλά μπορεί να σημαίνει κάτι σημαντικό για την υγεία μας. Μία από τους λιγότερο γνωστούς κινδύνους αυτού του τύπου του πόνου είναι η φλεβική θρόμβωση, οι θρόμβοι του αίματος, οι οποίοι εμφανίζονται πιο συχνά στις φλέβες των κάτω άκρων.

Ο πόνος στα πόδια μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι οι αρτηρίες και οι φλέβες είναι αποκλεισμένες ή έχουν αποδυναμωθεί.

Ποτέ μην αγνοήσετε το πόνο στα κάτω άκρα

Ως εκ τούτου, δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε το πόνο και το πρήξιμο στα πόδια σας. Στις γυναίκες ο πόνος στα πόδια συνήθως μπορεί να προκληθεί από την καθημερινή φθορά των ψηλών τακουνιών. Στους άνδρες προέρχεται και πάλι από τη φθορά που προκαλούν τα άβολα παπούτσια.

Δείτε ακόμη: Έτσι κάνετε ζημιά στα πόδια σας χωρίς να το ξέρετε!

Ο πόνος στα πόδια μπορεί να είναι συνέπεια της παχυσαρκίας, γιατί το βάρος που έχουν τα στηρίξουν τα πόδια σε αυτή τη περίπτωση είναι υπερβολικό. Όλος αυτός ο πόνος μπορεί να είναι συνέπεια μιας ασθένειας, και η πιο κοινή είναι η αρθρίτιδα και ο πόνος στις αρθρώσεις. Όταν ο πόνος είναι καθημερινός, σας συνιστούμε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να τον σταματήσετε.

Αιτίες του πόνου στο πόδι:

  • Νευρολογικές (νεύρο)
  • Μυοσκελετικού συστήματος (μύες, οστά, αρθρώσεις), και
  • Αγγειακοί (που σχετίζονται με τα αιμοφόρα αγγεία) πόνοι.

Ο πόνος στο πόδι μπορεί να προκύψει από μυϊκές κράμπες, οι οποίες μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά.

  • Αποκλεισμένα αιμοφόρα αγγεία

Οι κράμπες στα πόδια μπορεί να είναι ένα σαφές σημάδι των καρδιαγγειακών νοσημάτων, των φλεγμονών και των αδυναμιών στις φλέβες και τις αρτηρίες, προκαλώντας συσσώρευση λίπους στο εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων. Ο πόνος στα πόδια μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι οι αρτηρίες και οι φλέβες είναι αποκλεισμένες ή έχουν αποδυναμωθεί.

Εάν το πρόβλημα έχει αγνοηθεί, μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο για τη ζωή σας, καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο και ανεύρυσμα (μία αρτηρία γίνεται αδύναμη και πρησμένη και μπορεί να σπάσει). Σε ορισμένες περιπτώσεις, η νόσος των αρτηριών μπορεί να οδηγήσει σε γάγγραινα ή ακρωτηριασμό.

Δείτε ακόμη: Πως ο πόνος στα μέρη του σώματος σας δείχνει κάτι άλλο από αυτό που φαντάζεστε!

Ανάμεσα στα πρώτα συμπτώματα που μπορούν να εμφανιστούν είναι ο πόνος κατά το περπάτημα, συχνά στους μύες, αλλά μπορεί να είναι και στα ισχία ή στους γλουτούς. Το κατηφόρισμα ή η μεταφορά ενός φορτίου μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Αν είστε σε κατάσταση ηρεμίας, ο πόνος θα εξαφανιστεί μέσα σε λίγα λεπτά. Αν ο πόνος εμφανίζεται μόνο όταν κινείστε, πρόκειται για απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων στα κάτω άκρα. Ο πόνος εμφανίζεται επειδή τα δάχτυλα των ποδιών δεν παίρνουν αρκετό αίμα.

Δείτε ακόμη: Η θαυματουργή σως που καθαρίζει τις φλέβες μας από την χοληστερίνη και μας χαρίζει μακροζωία!

Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να συμβουλευτείτε ένα γιατρό και να ελέγξετε το παλμό και την πίεση σας στα χέρια και στα πόδια, οι βλάβες που μπορεί να πάθετε δεν είναι τόσο σημαντικές. Η διαβούλευση με ένα γιατρό θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας. Σε πολλούς ασθενείς, ιδιαίτερα σε παχύσαρκους, μια απλή άσκηση μπορεί να μειώσει το πρόβλημα, διότι προωθεί την κυκλοφορία του αίματος.

Πηγή: olipbeauty.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close