Πριν κάνετε κολονοσκόπηση, διαβάστε αυτό..

Η κολονοσκόπηση είναι μια διαδικασία πρόληψης που επιτρέπει στον γιατρό σας να κοιτάξει την εσωτερική επένδυση του παχέος εντέρου (ορθού και παχέος εντέρου). Μια κολονοσκόπηση βοηθά στην εύρεση των ελκών, των πολύποδων του παχέος εντέρου, των όγκων και τις περιοχές φλεγμονής ή αιμορραγίας.

Κάθε χρόνο, πάνω από 14 εκατομμύρια υγιή άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω, υποβάλλονται σε αυτή την επεμβατική διαδικασία ελπίζοντας να ανιχνεύσουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Αλλά είναι πραγματικά αποτελεσματική αυτή η διαδικασία;

Δείτε ακόμη: Το σπιτικό μείγμα που καθαρίζει τα τοξικά απόβλητα του παχέους εντέρου σχεδόν αμέσως ( ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι μια επώδυνη και επικίνδυνη διαδικασία

Η κολονοσκόπηση είναι στην πραγματικότητα πιο επικίνδυνη και δυνητικά θανατηφόρα από θέλουμε να παραδεχόμαστε. Σύμφωνα με την έκθεση της Annals of Internal Medicine για τις κολονοσκοπίες, το 0,5% (70 .000) των ατόμων που υποβάλλονται σε αυτή τη διαδικασία θα τραυματιστεί ή θα πεθάνει από μια επιπλοκή που σχετίζεται με αυτήν τη διαδικασία. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 22% υψηλότερος από τους ετήσιους θανάτους από τον ίδιο τον καρκίνο του παχέος εντέρου – την ασθένεια που σχεδιάστηκε η συσκευή να προλαμβάνει.

Σύμφωνα με τη μελέτη Telemark Polyp, οι κολονοσκοπήσεις αυξάνουν την θνησιμότητα κατά 57%. Στην πραγματικότητα, για κάθε άτομο που σώζεται από την κολονοσκόπηση, 56 άνθρωποι αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό τραυματισμό.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν η εικονική κολονοσκόπηση μπορεί να μειώσει τον αριθμό των θανάτων από καρκίνο του παχέος εντέρου

Δείτε ακόμη:Αυτά τα δύο υλικά σας βοηθαν να καθαρίσετε το παχυ εντερο

Επιπλέον, είναι δυνατό και κλινικά αποδεδειγμένο ότι μπορείτε να μολυνθείτε από HPV, HIV, Μυκοβακτήριο της φυματίωσης, Ελικοβακτήριο του πυλωρού, Ηπατίτιδα Β και C, Σαλμονέλα, Ψευδομονάδα και Ψευδομονάδα η αεριογόνος και άλλα κοινά βακτήρια.

Η κολονοσκόπηση δεν εμποδίζει τον καρκίνο

Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, οι ασθενείς σε όλες τις μελέτες είχαν τουλάχιστον ένα αδένωμα που είχε ανιχνευτεί στην κολονοσκόπηση, αλλά δεν είχαν καρκίνο. Ανέπτυξαν καρκίνο κατά τα επόμενα χρόνια, όμως, με τον ίδιο ρυθμό όπως και ο υπόλοιπος γενικός πληθυσμός που δεν είχε κάνει αυτή την εξέταση.

Δείτε ακόμη: 17 κοινά συντηρητικά που σχετίζονται με την κολίτιδα και την παχυσαρκία

Μια άλλη ερευνητική μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2006 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ασθενείς που εξετάστηκαν σε όλες τις μελέτες ανέπτυξαν καρκίνο του παχέος εντέρου με τον ίδιο ρυθμό τα επόμενα χρόνια με τον γενικό πληθυσμό που δεν είχε εξεταστεί, , παρόλο που όλοι οι πολύποδες είχαν αφαιρεθεί.

Η κολονοσκόπηση είναι απάτη

Η κολονοσκόπηση είναι μια απάτη που κάνει τους γιατρούς και τη φαρμακευτική βιομηχανία πλούσιους.

Τα επίπεδα ακτινοβολίας από μια ενιαία εικονική κολονοσκόπηση είναι παρόμοια με την έκθεση σε ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα, αν και σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου: «Δεν είναι ακόμη γνωστό αν η εικονική κολονοσκόπηση μπορεί να μειώσει τον αριθμό των θανάτων από καρκίνο του παχέος εντέρου».

Μια μη επεμβατική εξέταση που είναι γνωστή ως ανοσοχημική εξέταση κοπράνων είναι εξίσου αποτελεσματική!

Πηγή: keepyourbody.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.


Close