Προειδοποιητικά σημάδια που στέλνει το σώμα μας ένα μήνα πριν το εγκεφαλικό

Ποιος είπε οτι το εγκεφαλικό δεν μας προειδοποιεί; Μας προειδοποιεί και μάλιστα ένα μήνα πριν.. Τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι 2 τύπων: το αιμορραγικό και το ισχαιμικό.

Τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια προκαλούνται από αιμορραγία στον εγκέφαλο και δεν είναι και τόσο συχνά. Τα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια είναι στην πραγματικότητα που προκαλούνται από απόφραξη ή στένωση των αρτηριών του εγκεφάλου, προκαλώντας μείωση της ροής του αίματος.

Δείτε ακόμη: Εγκεφαλικό επεισόδιο: 6 κοινά σημάδια που σας προειδοποιούν

Όταν ένα αιμοφόρο αγγείο που μεταφέρει θρεπτικές ουσίες ή οξυγόνο στον εγκέφαλο μπλοκάρεται με κάποιο τρόπο, τότε είναι που εμφανίζεταται το εγκεφαλικό επεισόδιο. Ένα τμήμα του εγκεφάλου δεν αιματώνεται σωστά εκείνη τη στιγμή, έτσι τα εγκεφαλικά κύτταρα πεθαίνουν όταν συμβαίνει αυτό. Οι διάφορες λειτουργίες του σώματος ελέγχονται από το πιο πολύπλοκο όργανο στο ανθρώπινο σώμα – τον εγκέφαλο.

Όταν ένα αιμοφόρο αγγείο που μεταφέρει θρεπτικές ουσίες ή οξυγόνο στον εγκέφαλο μπλοκάρεται με κάποιο τρόπο, τότε είναι που εμφανίζεταται το εγκεφαλικό επεισόδιο

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, όταν συμβαίνει εγκεφαλικό επεισόδιο, η ροή του αίματος δεν είναι σε θέση να φτάσει στο τμήμα που ελέγχει στην πραγματικότητα μια συγκεκριμένη λειτουργία του σώματος, έτσι ώστε ένα μέρος του οργανισμού να μην λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Δείτε ακόμη: Ανεύρυσμα εγκεφάλου: Ποια τα αθώα πρώιμα συμπτώματα

Σύμφωνα με πολλούς ιατρικούς εμπειρογνώμονες, τα συμπτώματα και τα σημάδια μπορεί να διαφέρουν από το ένα άτομο στο άλλο, ανάλογα με το προσβεβλημένο μέρος του εγκεφάλου, τον τύπο του εγκεφαλικού επεισοδίου και την έκταση της ζημιάς.

Δείτε ακόμη: Έπεσε σε κώμα έγκυος, ξύπνησε μητέρα! Η απίστευτη ιστορία μιας εγκύου που έπαθε εγκεφαλικό στην 37η εβδομάδα της

Τα πιο συνηθισμένα σημάδια του εγκεφαλικού επεισοδίου είναι:

  • Ασθένεια
  • Αλλαγές στην προσωπικότητα
  • Επιληπτικές κρίσεις
  • Ψευδαισθήσεις
  • Αναπνευστικά προβλήματα
  • Πόνος
  • Αδυναμία ή ζαλάδα
  • Αναισθησία
  • Λόξυγγας

 

Πηγή: losingweightdone.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close