Ρίχνει  βούτυρο στον καφέ .Μάθετε γιατί και θα το κάνετε και εσείς!

Το βούτυρο έχει πολλάκις ενοχοποιηθεί για τη συμβολή του στην  παχυσαρκία και όσοι κάνουν δίαιτα αποφεύγουν να το χρησιμοποιούν στην διατροφή τους.Πλέον όμως υπάρχει μια αυξανόμενη τάση  οι άνθρωποι να βάζουν μια κουταλιά βούτυρο στον πρωινό καφέ τους και το αποκαλούν ως “Αλεξίσφαιρο” του καφέ. Φαίνεται πως το βούτυρο είναι μια αποδεκτή, ακόμη και υγιή, αντικατάσταση της κρέμας και της ζάχαρης. Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται πολύ παράξενα, αλλά μόλις μάθετε γιατί, θα βγάλετε νόημα.

butter

Πρώτα απ ‘όλα, οι γιατροί λένε ότι η προσθήκη βουτύρου στον καφέ είναι αποδεκτή. Στο μόνο που προειδοποιούν είναι ότι εάν έχετε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης δεν πρέπει να ακολουθήσετε αυτήν την τάση. Δεύτερον, θα πρέπει  να χρησιμοποιήσετε μόνο βιολογικό ανάλατο βούτυρο. Κανένας άλλος τύπος δεν θα σας δώσει  οφέλη για την υγεία.

Το βιολογικό βούτυρο είναι ανώτερο διότι περιέχει ορισμένα είδη λιπών που πραγματικά βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης αντί να την αυξάνουν.Το ωμέγα-6 προς αναλογία ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που περιέχει,μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να μειωθεί το συνολικό σωματικό λίπος.Επίσης, το βουτυρικό οξύ, έχει συνδεθεί με αυξημένα επίπεδα ενέργειας και την πρόληψη  νευροεκφυλιστικών ασθενειών και καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, παρέχει  στο σώμα και το μυαλό σας υγιεινά λίπη, που είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ.

Αν ο αλεξίσφαιρος καφές τώρα ακούγεται λίγο πιο ελκυστικός, εδώ είναι το πώς θα πρέπει να τον προετοιμάσετε.

 Λιώστε μία ή δύο κουταλιές της σούπας βιολογικό βούτυρο στον πρωινό σας καφέ καθώς και μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας.  Πίνοντας ένα φλιτζάνι ενισχυμένο καφέ την ημέρα, θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες. 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close