Σημάδια που δείχνουν οτι έχετε γονόρροια

Η γονόρροια είναι σε έξαρση στην Αυστραλία. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Kirby του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας αυτή την εβδομάδα, τα ποσοστά εξάπλωσης αυτού του «σιωπηλού» σεξουαλικός μεταδιδόμενου νοσήματος αυξήθηκαν κατά 63% από 2012 εώς το 2016.

Διαπιστώθηκε οτι υπήρξαν 23.000 περιπτώσεις το 2016, με τη μεγαλύτερη αύξηση στην ηλικιακή ομάδα από 25-40 ετών.

Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι ερευνητές δεν είναι απολύτως βέβαιοι, αλλά υπάρχουν μερικές θεωρίες.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Rebecca Guy, επικεφαλής του Προγράμματος Επιτήρησης, Αξιολόγησης και Έρευνας στο Ινστιτούτο Kirby, δήλωσε στο ABC ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να εξηγούν αυτή την αύξηση: δεν υπήρχε κάποια αύξηση των ελέγχων, ούτε  δεδομένα που να υποδηλώνουν μειωμένους ρυθμούς χρήσης προφυλακτικών. Αν και σημείωσε ότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τη διεξαγωγή εμπεριστατωμένων ερευνών σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Δείτε ακόμη: Αν εντοπίσετε αυτά, τότε έχετε χλαμύδια – Προσοχή στα σημάδια

“Υπάρχουν κάποιες έρευνες που προγραμματίζονται το επόμενο έτος, που νομίζω θα μας δώσουν κάποια αποτελέσματα”, είπε.

Η γονόρροια είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη που προκαλείται από το βακτήριο Ναϊσσέρια της γονόρροιας

Εντούτοις, ο  Dr Wendell Rosevear που συμμετέχει σε καμπάνιες σεξουαλικής υγείας  πιστεύει ότι οι εφαρμογές ραντεβού, καθώς και τα περιστασιακά σεξ που μπορεί να περιλαμβάνουν τα ραντεβού αυτά από αυτές τις εφαρμογές μερικές φορές, μπορεί να είναι ο ένοχος για την αύξηση των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Δείτε ακόμη: Κολπικά υγρά: Τι ισχύει με ανάλογα με την μυρωδιά και το χρώμα τους

“Στο παρελθόν, οι άνθρωποι συχνά ήθελαν να βρίσκονται σε νυχτερινά κέντρα, αλλά τώρα μερικοί από αυτούς τους χώρους ”πεθαίνουν” επειδή οι άνθρωποι εξαρτώνται περισσότερο από τα κοινωνικά μέσα και την επαφή μέσω εφαρμογών”

Τι είναι η γονόρροια;

Η γονόρροια είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη που προκαλείται από το βακτήριο Ναϊσσέρια της γονόρροιας (Neisseria gonorrhoeae) και μπορεί να επηρεάσει την ουρήθρα, τον τράχηλο, τον πρωκτό, τα μάτια και το λαιμό.

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να εξαπλωθεί στους σωλήνες της μήτρας και των φαλλοπειών και να προκαλέσει πυελική φλεγμονώδη νόσο (PID), μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε στειρότητα.

Σημάδια λοίμωξης από γονόρροια.

Ορισμένοι άνδρες και οι περισσότερες γυναίκες γενικά δεν αναπτύσσουν εμφανή σημάδια γονόρροιας.

Για τις γυναίκες, όταν εμφανίζονται συμπτώματα, εμφανίζονται γενικά εντός 10 ημερών από τη μόλυνση και μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • ασυνήθιστη κολπική έκκριση.
 • πόνο, δυσφορία ή αίσθημα καύσου κατά την έξοδο ούρων.
 • πυελικό άλγος, ειδικά κατά τη διάρκεια του σεξ
 • ακανόνιστη αιμορραγία, ειδικά μεταξύ των περιόδων ή μετά από το σεξ.
 • εκκρίσεις πρωκτού και δυσφορία
 • πονόλαιμο, ξηρό λαιμό.

Στους άνδρες, τα συμπτώματα συνήθως αναπτύσσονται εντός μιας έως τριών ημερών. Μεταξύ αυτών είναι:

 • παχιά, κίτρινη ή λευκή απόκκριση από το πέος.
 • πόνο, δυσφορία ή αίσθημα καύσου κατά την έξοδο των ούρων.
 • πόνος στους όρχεις
 • ερυθρότητα γύρω από το άνοιγμα του πέους.
 • εκκρίσεις πρωκτού και δυσφορία
 • πονόλαιμο, ξηρό λαιμό.

Δείτε ακόμη: Σταματήστε την φαγούρα με αυτές τις αποτελεσματικές θεραπείες

Πρόληψη και θεραπεία.

Το πρώτο είναι απλό: χρήση προφυλακτικών και τακτικά τεστ σεξουαλικής υγείας.

Όπως περιγράφει το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας της Μελβούρνης , ένα τεστ γονόρροιας περιλαμβάνει τη λήψη ενός δείγματος από την ουρήθρα για άνδρες ασθενείς και τον τράχηλο από τις γυναίκες. Μπορεί να γίνει λήψη δείγματος από το λαιμό ή τον πρωκτό, αν είναι απαραίτητο, και μπορούν επίσης να ληφθούν και δείγματα ούρων.

Εάν εντοπιστεί, η γονόρροια μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα και αποτελεσματικά με αντιβιοτικά.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close