Στ. Παπαβέντσης: Το επεξεργασμένο γάλα διαφέρει ουσιωδώς από το μητρικό καθώς στερείται από πνοή ζωής

Το παρακάτω κείμενο του Παιδιάτρου Στέλιου Παπαβέντση αναφέρεται στα οφέλη που προσφέρει το μητρικό γάλα στα μωρά χαρακτηρίζοντάς το ως ένα “ζωντανό υγρό”. Αξίζει να το διαβάσετε και μπορεί κάποιες από τις μανούλες να αναθεωρήσουν για την διατροφή των μωρών τους!

Δείτε επίσης Αυτό το ξέρατε;Το μητρικό γάλα αλλάζει ανάλογα με την εποχή

Το μητρικό γάλα είναι ένα ζωντανό υγρό!

Υπάρχει μια φυσική συνέχεια από την εγκυμοσύνη στη γαλουχία, από τη συνεχή υποστήριξη του εμβρύου στην κοιλιά της μαμάς μέσα από το αίμα του πλακούντα στη διακεκομμένη υποστήριξη του μωρού μέσα από το ζωντανό υγρό του θηλασμού.

Το γάλα της μητέρας περιέχει κύτταρα, αντισώματα, ορμόνες, ένζυμα για την πέψη, αυξητικούς παράγοντες, αντιφλεγμονώδεις ουσίες και χίλια δυο άλλα συστατικά τα οποία συνεχίζουν να δρουν στον οργανισμό του βρέφους ώρες και ημέρες μετά τη λήψη του. Πρόκειται για μια καθημερινή ενίσχυση του ανοσοποιητικού, του πεπτικού και του ενδοκρινικού συστήματος του ακόμη ανώριμου βρέφους.

Δείτε επίσης Η μητρότητα, δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά αντοχής κι επιμονής

Το επεξεργασμένο γάλα αγελάδας για βρέφη είναι μια νεκρή σκόνη που περιέχει απλώς θερμίδες και πρωτεΐνες, δεν προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε μωρού, όπως κάνει το μητρικό, δεν αλλάζει τη σύσταση και τις ιδιότητες του ώστε να προαγάγει την υγεία του παιδιού. Διαφέρει ουσιωδώς σε σχέση με το μητρικό όπως το ρομπότ σε σύγκριση με τους ανθρώπους: στερείται από πνοή ζωής.

Επιστροφή στον μητρικό θηλασμό, Παπαβέντσης Στέλιος

Από τη σελίδα Ο Κόσμος της Μητρότητας

Close