Σταματήστε να κάνετε αυτά τα λάθη όταν έχετε περίοδο.. Δείτε γιατί..

Όταν έχουν περίδο κάνουμε λάθη που συχνά δεν καταλαβαίνουμε ή τα αμελούμε. Ωστόσο, την επόμενη φορά που θα έχετε περίοδο πρέπει να προσέξετε τα εξής.

Αρχικά , γράψτε σε ένα χαρτί ή στο ημερολόγιο σας, την ημέρα που αδιαθετήσατε. Αυτό δεν χρειάζεται μόνο να το κάνετε, ώστε να τσεκάρετε τις γόνιμες μέρες και να μην μείνετε έγκυος, αλλά και για να βοηθήσετε το γυναικολόγο σας, ώστε να δει αν δουλεύουν όλα καλά με το κύκλο σας.

Δείτε ακόμη: Ελέγξτε τους πόνους της περιόδου σας με αυτές τις 15 φυσικές συνταγές!

Πολλές φορές, όταν φοράμε την σερβιέτα ή ακόμη και το ταμπόν, δεν πλένουμε τα χέρια μας.. Αυτό είναι πολύ κακό, καθώς τα μικρόβια από τα χέρια μας μπορούν να μολύνουν εύκολα την ευαίσθητη περιοχή μας.  Ακόμη όταν έχουμε περίοδο, δεν δίνουμε σημασία στο χρώμα του αίματος. Τώρα θα μου πείτε είναι σημαντικό;; Και βέβαια είναι σημαντικό, καθώς ένα χρώμα που δεν έχετε παρατηρήσει ποτέ πριν στην περίοδο σας, μπορεί να είναι σημάδι οτι αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα και πρέπει να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας.

Δείτε ακόμη: Αιμορραγία ανάμεσα στις περιόδους: τι σημαίνει;

Επίσης, δυστυχώς η περίοδος πολλές φορές έχει άσχημη μυρωδιά. Πάνω στο πανικό μας μη μυρίζουμε χρησιμοποιούμε αρωματικά προϊόντα με αποτέλεσμα να επιδεινώται η μυρωδιά. Σταματήστε να το κάνετε λοιπόν αυτό, πιστεύοντας οτι τα πράγματα θα καλυτερεύσουν. Επιπρόσθετα, ένα ακόμη λάθος είναι οτι παίρνουμε το παυσίπονο ενώ έχουν αρχίσει οι πόνοι. Προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικό πρέπει να το χρησιμοποιούμε πριν αρχίσουν οι πόνοι.’ Επίσης, όταν είμαστε στις ευαίσθητες μέρες χάνουμε αρκετό σίδηρο. Αν και όλες συνήθως έχουμε λιγούρες και είναι οι μέρες που γουρουνιάζουμε είναι καλύτερο να καταναλώνουμε τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο παρά σοκολάτες, τσιπς ή ο,τι άλλο λαχταρίσουμε εκείνες τις ημέρες.

Πολλές φορές, όταν φοράμε την σερβιέτα ή ακόμη και το ταμπόν, δεν πλένουμε τα χέρια μας.. Αυτό είναι πολύ κακό, καθώς τα μικρόβια από τα χέρια μας μπορούν να μολύνουν εύκολα την ευαίσθητη περιοχή μας.

Η ξεκούραση είναι σημαντική στις ευαίσθητες μέρες. Καναλαβαίνουμε οτι δεν σας μένει πολύ χρόνος για ξεκούραση αλλά αν θέλετε να αποφύγετε λιγούρες άγχος και ο,τι άλλο συνεπάγεται η περίοδος τότε κοιμηθείτε λίγο παραπάνω.

Δείτε ακόμη: Το χρώμα της περιόδου αποκαλύπτει πολλά για την υγεία σας.

Σημαντικό είναι επίσης, ανάλογα με τη ροή του αίμοτος να αλλάζουμε είτε το είδος της σερβιέτας ή του  ταμπόν. Μην ξεχνάμε και το λάθος που κάνουμε όλες μας.. Δεν αλλάζουμε τη σερβιέτα ή το ταμπόν μας μετά την ανάγκη μας. Μετά την αφόδευση είναι απαραίτητη η αλλαγή του ταμπόν ή της σερβιέτας, διαφορετικά πολλά βακτήρια θα μολύνουν το κόλπο.

Διατηρήστε το κόλπο σας καθαρό κατά την περίοδο, αποφεύγοντας λάθη που τα κάνετε επείδη δεν τα γνωρίζατε ή τα αμελούσατε. Ακολουθήστε τους κανόνες υγιεινής και περάστε μια ήσυχη περίοδο!

photo credit: georgians

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close