Tα αρωματικά κεριά και σπρέι χώρου κρύβουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας.

Ένας από τους πολλούς τρόπους που χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε το σπίτι μας,αλλά και να γλυκάνουμε την ατμόσφαιρα στον χώρο μας,είναι τα αρωματικά κεριά.Αποτελέσματα από πρόσφατες μελέτες όμως, μπορεί να αλλάξουν αυτή μας την συνήθεια.

Η John Naish της Daily Mail  ανακάλυψε συγκλονιστικά στοιχεία που  δείχνουν ότι αυτά προϊόντα,  στην πραγματικότητα είναι βλαβερά για την υγεία. Και δεν είναι μόνο τα κεριά,αλλά και τα αερολύματα,τα τζελ, τα αρωματικά στικ, το αρωματικό θυμίαμα,θα πρέπει επίσης να προστεθούν στον κατάλογο κινδύνου.

ygeia

 Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η εκτεταμένη, μακροπρόθεσμη χρήση των ειδών αυτών μπορεί να προκαλέσει όγκους, βλάβη στους πνεύμονες, και άσθμα. Δεν είναι μόνο ότι, τα χημικά τους μπορεί να μεταμορφώσουν  τη δομή του DNA μας.

Αν είστε ένας από τους πολλούς που απολαμβάνει να θυμιατίζει στο σπίτι του, μπορεί να σας συγκλονίσει η ανακάλυψη ότι οι χημικές ουσίες που βρίσκονται σε μυρωδιές όπως το λιβάνι μπορεί να προκαλέσουν καρκινικές μεταλλάξεις  του DNA. Αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να παγιδευτούν στα πνευμόνια σας, δημιουργώντας  «επικίνδυνες φλεγμονώδεις αντιδράσεις», σύμφωνα με τη Naish. Ορισμένοι τύποι του θυμιάματος, όπως το σανταλόξυλο, είναι ακόμη πιο τοξικοί για το DNA μας ακόμα και από τον καπνό του τσιγάρου.

Tα αρωματικά κεριά και σπρέι χώρου κρύβουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας.

Όσο για αποσμητικά χώρου, που έχουν συνδεθεί με θέματα δια βίου υγείας, όπως το άσθμα και η  ορμονών. Το Κέντρο Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας που μελετά την ακτινοβολία και τους χημικούς και περιβαλλοντικούς κινδύνους,διαπίστωσε ότι αυτά τα αποσμητικά περιέχουν “σημαντικά επίπεδα φορμαλδεΰδης,” η οποία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στη μύτη και το λαιμό.

Το 2013,  σε μια έρευνα του International Journal of Public Health, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι έγκυες γυναίκες που είχαν χρησιμοποιήσει αποσμητικά χώρου είχαν « περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν μωρά που θα έπασχαν από συριγμό και λοιμώξεις των πνευμόνων.” Αλλά η SC Johnson, ο οποία παράγει τα αρωματικά χώρου Glade, ισχυρίζεται ότι τα προϊόντα της είναι απολύτως ασφαλή. Μπορούμε να το ξέρουμε αυτό στα σίγουρα;

υγεια

Το πιο τρομακτικό μέρος για το τι οι επιστήμονες διαπίστωσαν, είναι ότι δεν χρειάζεται καν να ανάψει το κερί για να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας. “Η απλή εξάτμιση τους, τους δίνει τη δυνατότητα να μολύνουν το σπίτι σας», αναφέρει η Daily Mail . “Άλλες μελέτες δείχνουν πως οι χημικές ουσίες  απορροφώνται από τον οργανισμό απλά και μόνο αγγίζοντας τα κεριά.”

Μόλις ανάψουν, τα αρωματικά κεριά μπορεί να παράγουν επικίνδυνες χημικές ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη και η παραφίνη και η μακροχρόνια έκθεση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για αναπνευστικά προβλήματα και καρκίνο.

Είναι αυτά τα ευρήματα αρκετά για  να σβήσετε το κερί σας; Ή μήπως είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποχωριστείτε το  εθιστικό άρωμα του;

cosmopolitan

Περισσότερα άρθρα για την υγεία θα βρείτε εδώ

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close