Ένα από τα πρώτα πράγματα που άκουσα όταν ανακοίνωσα την εγκυμοσύνη μου ήταν: Λοιπόν, πιστεύεις πως θα παχύνεις;
Αυτοί που είναι ικανοί και πρόθυμοι να διαλέξουν να δημιουργήσουν μια ζωή, χρειάζεται να δεσμευτούν για κάποια πράγματα. Κάποιες ενδεικτικές μορφές δέσμευσης είναι να απέχουν από κάποιες ανέσεις, να υποβάλλονται σε πολύ προσωπικές ερωτήσεις από αγνώστους και γενικά να νιώθουν άβολα, για 9 μήνες και παραπάνω.
Κατά την διάρκεια αυτών των εννέα υπέροχων μηνών, το ανθρώπινο σώμα δημιουργεί κάτι θαυμάσιο. Δεν θέλω να θεοποιήσω την επιλογή του να κάνεις παιδί σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη επιλογή στη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά σε καθαρά φυσικό επίπεδο, αυτό που κάνει το σώμα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πανίσχυρο.
Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι ανησυχούν υπερβολικά για το γυναικείο σώμα και το βλέπουν μόνο ως αντικείμενο ερωτισμού και όχι ως πανίσχυρου εργαλείου που δημιουργεί ζωή;
Στην περίπτωση λοιπόν που χρειάζεται κάποιος να στο υπενθυμίσει, ακολουθούν οι λόγοι που θα σου δείξουν γιατί πρέπει να σταματήσεις να λες πως τα μωρά καταστρέφουν το γυναικείο σώμα!
1. Η γλώσσα της ντροπής του σώματος
Πως να διορθώσεις το σώμα σου μετά τη γέννα. Μην αφήσεις τα σημάδια της γέννας να καταστρέψουν το σώμα σου!
Έχεις ποτέ διαβάσει ένα περιοδικό ή ένα άρθρο στο Internet με αυτούς τους πιασάρικους τίτλους; Αδιαμφισβήτητα, πραγματεύονται ντροπιαστικά πράγματα για το σώμα, για τα οποία η κοινωνία μας, για την ώρα, έχει ψύχωση.
Λέξεις όπως «διόρθωση» καταδεικνύουν πως το αντικείμενο (σώμα) έχει υποστεί κάποια βλάβη ή έχει σπάσει. Τέτοιες δηλώσεις γίνονται για όλα τα γυναικεία σώματα και έχουν μια και μοναδική ερμηνεία όταν έχουν να κάνουν με την θηλυκότητα μετά την γέννα.
Αντί να γιορτάζεται, το γυναικείο σώμα, λόγω της επιτυχημένης εγκυμοσύνης , αυτές οι λέξεις και οι φράσεις υπονοούν μια αποτυχία. Με μια λέξη, η επιτυχία μιας γυναίκας μετατρέπεται σε αποτυχία.
Σκέψου μια εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές η οποία έχει ως αποτέλεσμα να έρθει στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό και η μαμά, να έχει και αυτή την υγεία της. Ποιο κομμάτι ακριβώς, από το σώμα της μητέρας είναι χαλασμένο; Ένα σώμα που μεγαλώνει, προστατεύει και κουβαλάει μια μικρή ανθρώπινη ζωή , που χρειάζεται γύρω στις 16 ώρες για τον τοκετό, και που του παίρνει βδομάδες για να κλείσει τις ανοικτές πληγές, αλλά συνεχίζει να μεγαλώνει ένα πλάσμα. Ποιο μέρος από αυτό το σώμα ακούγεται να είναι σπασμένο;
Κανένα. Ούτε ένα κομμάτι από αυτή την διαδικασία δεν σπάει. Το σώμα περνάει από μια παραγωγική και αποτελεσματική διαδικασία.
2. Η αντικειμενοποίηση ως ένα μέσο υποταγής
Το γυναικείο σώμα ιστορικά, υπαγόταν, νόμιμα, στην εξουσία του άνδρα. Μέσα στους αιώνες η παράδοση έλεγε πως η γυναίκα ανήκει στον άνδρα της, και αυτό καλυπτόταν με νόμιμους τρόπους.
Για παράδειγμα, σε πολλές περιοχές ένας άνδρας μπορούσε να μηνύσει έναν άλλο άνδρα γιατί κοιμήθηκε με την γυναίκα του. Η μήνυση γινόταν γιατί η αξία της ιδιοκτησίας της γυναίκας μειωνόταν.
Ο λόγος που τα λέω αυτά είναι για να καταλάβετε τις βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις, τα έθιμα και τις πεποιθήσεις που οδήγησαν στην σύγχρονη αντικειμενοποίηση της γυναίκας ως ερωτικό αντικείμενο.
Σήμερα τα ΜΜΕ και οι διαφημίσεις συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το γυναικείο σώμα ως αντικείμενο. Ασχέτως μεγέθους οι γυναίκες πάντα πρέπει να αλλάξουν ή να διορθώσουν το σώμα τους, για να γίνουν ποθητές.
Για να αλλάξουν αυτές οι πεποιθήσεις πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω, αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό το σώμα δεν είναι αντικείμενο, αυτό το σώμα δημιουργεί την ζωή.
3. Τα γυναικεία σώματα μεταφράζονται ως χρήματα
Δυστυχώς, τα γυναικεία σώματα δεν χάνουν μόνο την αυτονομία τους και το νόημα της χρησιμότητας τους. Η αντικειμενοποίηση πάει τα πράγματα πολύ πιο μακριά.
Ο τρόπος που τα ΜΜΕ παίρνουν τα δραστήρια, χρήσιμα και ισχυρά γυναικεία σώματα και τα χρησιμοποιούν ως άψυχα αντικείμενα όχι μόνο δημιουργούν ντροπή για το σώμα, αλλά τους παίρνουν την δύναμη και την αξία τους.
Βλέπουμε πως τα επιτεύγματα των γυναικών που ασχολούνται με την πολιτική ή την επιστήμη συνεχώς υποβαθμίζονται από τα σχόλια για την εμφάνιση και τα ρούχα. Οι ώρες δουλειάς τους και η ευφυΐα τους υποβαθμίζονται γιατί ας πούμε δεν φοράνε make-up.
Η γέννα και ο τοκετός είναι τόσο δύσκολες εμπειρίες σωματικά, πνευματικά και συναισθηματικά. Οι δυναμικές γυναίκες της πολιτικής και της επιστήμης αφοπλίζονται με την αντικειμενοποίηση τους, και το ίδιο συμβαίνει με τα γυναικεία σώματα μετά την εγκυμοσύνη.
Με το να δίνουμε μεγάλη προσοχή στην φυσική εμφάνιση ως μέτρο επιτυχίας ή αποτυχίας, όλοι οι άλλοι στόχοι, οι φιλοδοξίες και οι πράξεις ξεχνιούνται.
Στην περίπτωση της μητρότητας, με το να εστιάζουμε στον αν η μητέρα έχει παχύνει ή έχει ραγάδες, ξεχνάμε την καθημερινή μάχη που δίνει και την επιτυχία της μητρότητας.
Επίσης ξεχνάμε και όλες τις άλλες πλευρές της ζωή μιας μητέρας, όπως την εκπαίδευση, τις φιλίες, τις αξίες, την προσωπικότητα, την επαγγελματική πορεία και την προσωπική έκφραση.
Έτσι λοιπόν ποιο είναι το νόημα της διαπόμπευσης του γυναικείου σώματος μετά την γέννα;
Λογικά μιλώντας , ένα κατεστραμμένο γυναικείο σώμα θα έπρεπε να είναι ένα σώμα το οποίο δεν λειτουργεί πια. Εκτός και αν κάποιος έχει πεθάνει βέβαια.
Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει κανένας λόγος να ονομάσεις ένα σώμα, μετά την εγκυμοσύνη, κατεστραμμένο. Μια τέτοια μορφή γλώσσας υποδεικνύει πως η αξία του γυναικείου σώματος βρίσκεται στην εμφάνιση και όχι στην χρησιμότητα του.
Κάποιοι άνθρωποι θεωρούν πως ένα κατεστραμμένο σώμα μπορεί να είναι ένα σώμα με τατουάζ η σκουλαρίκια, με κάποια αναπηρία, με διαφορετικό χρώμα κλπ.
Είναι επίσης απάνθρωπο και καταστρεπτικό.
Συμπέρασμα: Κανένα σώμα δεν είναι πρέπει να ονομάζεται κατεστραμμένο.
Kelsey Lueptow
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος