Τα προβλήματα είναι ευλογίες που μέσα τους κρύβονται μαθήματα..

Πολλοί άνθρωποι επιθυμούμε να έχουμε μία ζωή άνετη και εύκολη (όσο ακατόρθωτο και αν είναι αυτό για σήμερα). Οι περισσότεροι μπροστά σε ένα πρόβλημα τρέμουν και απεύχονται να μην είχαν έρθει αντιμέτωποι ποτέ με αυτό. Σκέφτηκε όμως ποτέ κανείς ότι ένα πρόβλημα μπορεί να είναι και ένας κρυμμένος θησαυρός;

Αν εξαιρέσουμε τα θέματα υγείας βεβαίως, είναι μεγάλη ευλογία να εμφανίζονται προβλήματα στη διάρκεια της ζωής μας. Και αυτό διότι το πρόβλημα είναι εκείνο το οποίο μας κινητοποιεί και μας βγάζει από την αδράνεια, μας ωθεί να θέλουμε να βελτιώσουμε την υπάρχουσα κατάσταση, να βρούμε λύση και να αγωνιστούμε για το καλύτερο αύριο.

Μέσα από μία δύσκολη κατάσταση, εκτιμάμε περισσότερο τις όμορφες στιγμές και διαπιστώνουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί από όσο πιστεύουμε.

Τα προβλήματα είναι και αυτά ευλογίες που μέσα τους κρύβονται μικρά μαθήματα και πολύτιμα διαμάντια εμπειριών.

Αν πιστέψουμε ότι έρχονται στη ζωή μας για να ωριμάσουμε ως άνθρωποι και προσωπικότητες και να βελτιώσουμε την ικανότητά μας στο να βρίσκουμε λύσεις αντιμετώπισης, τότε θα αισθανθούμε ευγνωμοσύνη.

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Πηγή: healingeffect.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close