Τελικά, πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας με κρύο ή ζεστό νερό;

Υπάρχει η πεποίθηση πως το ζεστό νερό είναι καλύτερο από το κρύο όταν πλένουμε τα χέρια μας.
Πολλοί πιστεύουν πως το ζεστό νερό σε συνδυασμό με το σαπούνι θα σκοτώσει τα μικρόβια και τα χέρια μας θα είναι πεντακάθαρα.

Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Rutzers-New Brunswick στο Νιού Τζέρσι θέλησαν να δώσουν απάντηση στο εάν το ζεστό νερό είναι καλύτερο για να πλένουμε τα χέρια μας.Οι επιστήμονες έβαλαν 20 ανθρώπους να πλύνουν τα χέρια τους. Κάποιοι τα έπλυναν με νερό στους 15 βαθμούς Κελσίου και οι υπόλοιποι με νερό στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οπως προέκυψε, η θερμοκρασία του νερού δεν παίζει κανέναν μα κανένα ρόλο στο πλύσιμο των χεριών.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας βασικό ρόλο στην καθαρότητα των χεριών παίζει ο χρόνο, τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, η ποσότητα σαπουνιού και το τρίψιμο σε όλη την επιφάνεια του χεριού.

Πηγή: iefimerida

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close