Θα μας τρελάνουν!Έρευνα λέει πως είναι ανεπαρκές το μητρικό γάλα. Δείτε γιατί

Οι παιδίατροι συνιστούν ότι ο θηλασμός πρέπει να είναι η αποκλειστική τροφή ενός νεογέννητου, τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των έξι μηνών, διότι έτσι μειώνεται ο κίνδυνος του μωρού για λοιμώξεις στα αυτιά και στο αναπνευστικό σύστημα, αλλά μειώνεται και ο κίνδυνος για το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, για αλλεργίες, για παιδική παχυσαρκία και για διαβήτη.

Πολλά βρέφη που θηλάζουν δεν παίρνουν αρκετή βιταμίνη D, επειδή οι μητέρες τους προτιμούν να μην τους δίνουν συμπληρωματικές σταγόνες με την συγκεκριμένη βιταμίνη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επειδή το μητρικό γάλα συνήθως δεν περιέχει αρκετή βιταμίνη D, για να βοηθήσει το μωρό να αναπτύξει υγιή οστά, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συμβουλεύει τις θηλάζουσες μητέρες να δίνουν στα μωρά τους καθημερινά συμπληρώματα των 400 IU (διεθνείς μονάδες μέτρησης) από βιταμίνη D. Ως εναλλακτική λύση, οι μητέρες μπορούν να λάβουν βιταμίνη D οι ίδιες (4.000 – 6.000 IU ημερησίως) και να περάσουν στο παιδί τους την δόση που χρειάζεται μέσω του μητρικού γάλακτος.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close