Τι είναι η δίαιτα της Σταχτοπούτας η οποία κάνει θραύση στην Ιαπωνία;

Έχουμε ακούσει για ανθρώπους που θέλουν να μοιάσουν με τον αγαπημένο τους celebrity, αλλά με τον αγαπημένο τους ήρωα κινουμένων σχεδίων πρώτη φορά ακούμε. Κι όμως στην Ιαπωνία, χιλιάδες νέες έχουν βάλει στόχο να μοιάσουν στη Σταχτοπούτα του γνωστού παραμυθιού. Η τάση αυτή οδήγησε στην δημιουργία μιας άκρως επικίνδυνης δίαιτας, που μπορεί να έχει τρομακτικές επιπτώσεις στον οργανισμό, όποιου αποφασίσει να την ακολουθήσει.

Τι είναι η δίαιτα της Σταχτοπούτας η οποία κάνει θραύση στην Ιαπωνία;

Στόχος της δίαιτας αυτής είναι να φτάσουμε στο βάρος της ηρωίδας, το οποίο σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος, μεταφράζεται σε μια απλή εξίσωση: το ύψος σου σε μέτρα στη δευτέρα * 18.

Η τάση αυτή οδήγησε στην δημιουργία μιας άκρως επικίνδυνης δίαιτας, που μπορεί να έχει τρομακτικές επιπτώσεις στον οργανισμό, όποιου αποφασίσει να την ακολουθήσει.

Όλο αυτό ισοδυναμεί με δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) περίπου 18, ο οποίος βάζει τους ανθρώπους στην κατηγορία “ελλιποβαρών”. Όπως μπορείς να καταλάβεις η ανορεξία παραμονεύει στη γωνία. «Αυτή δεν είναι μια δίαιτα αλλά ένας μη ρεαλιστικός στόχος που μπορεί να ζημιώσει την υγεία σου», προειδοποιεί η διατροφολόγος, Gina Keatley. «Το να είσαι ελλιποβαρής είναι το ίδιο κακό με το να είσαι παχύσαρκος», σημειώνει.

Δείτε ακόμη: 10 γρήγοροι τρόποι να χάσετε βάρος χωρίς δίαιτα και γυμναστική

Τι είναι η δίαιτα της Σταχτοπούτας η οποία κάνει θραύση στην Ιαπωνία;

Όπως υποστηρίζει η διατροφολόγος, η δίαιτα αυτή κρύβει αμέτρητους κινδύνους για την υγεία. Με δείκτη ΔΜΣ κάτω των 18, επιβαρύνεις την υγεία της καρδιάς σου, καθώς την αποδυναμώνεις προκειμένου να πετύχεις σε μια δίαιτα λιμοκτονίας. Επιπλέον, αποδυναμώνεις και το ανοσοποιητικό σου σύστημα, καθιστώντας τον οργανισμό σου πιο ευάλωτο σε ασθένειες, ενώ προκαλείς και ακανόνιστη παραγωγή ορμονών. Η μη επαρκή παραγωγή οιστρογόνων μπορεί να οδηγήσει σε οστεοπόρωση, αλλά και σε άλλα αναπαραγωγικά προβλήματα, λέει η διαιτολόγος Beth Warren.

Δείτε ακόμη: Η δίαιτα με τα φανταστικά αποτελέσματα! Χάστε 2 κιλά μέσα σε μόλις 1 εβδομάδα!

Εμείς έχουμε να πούμε: Σοβαρευτείτε! Κορίτσια, αποδεικνύουμε τη «βασιλική» μας καταγωγή με τους τρόπους και το ήθος μας. Δεν χρειαζόμαστε μέση των 20 εκατοστών.

Πηγή: olivemagazine.g

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close