Τι συμβαίνει όταν το αίμα του εμβρύου είναι ασύμβατο με της εγκύου;

Το αίμα του εμβρύου να έχει διαφορετικό ρέζους από εκείνο της μητέρας και το σώμα της μητέρας να αρχίσει να γεννά αντισώματα, αντιλαμβανόμενο το έμβρυο σαν εισβολέα.
Τι γίνεται τότε; Διακόπτεται η κύηση ή υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να “ξεγελαστούν” τα αντισώματα της μητέρας; Πότε συμβαίνει αυτό;

Τι είναι το ρέζους θετικό και τι το ρέζους αρνητικό και τι ρόλο παίζουν σε μια κύηση. Στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί θα βρείτε όλες τις απαντήσεις.

Ασυμβατότητα ρέζους σε ένα ζευγάρι δημιουργείται όταν ο άνδρας ή η γυναίκα έχουν διαφορετικό ρέζους. Ο παράγοντας ρέζους στους ανθρώπους, διακρίνεται σε θετικό και αρνητικό. Ρέζους θετικό σημαίνει ότι τα ερυθρά αιμοσφαίρια διαθέτουν ένα κοινό αντιγόνο που επικρατεί και λέγεται Rhesus (Rh). Ρέζους αρνητικό, σημαίνει απουσία αυτού του αντιγόνου. Υπολογίζεται ότι το 85% των ατόμων της λευκής φυλής έχουν ρέζους θετικό.

Το ρέζους αρνητικό στη γυναίκα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα μόνο όταν είναι έγκυος. Αν η μητέρα έχει ρέζους αρνητικό και ο πατέρας ρέζους θετικό, τότε θα δημιουργηθούν ενδεχομένως επιπλοκές στο έμβρυο.

Αν είναι η πρώτη εγκυμοσύνη δεν δημιουργείται καμία επιπλοκή. Αν όμως….

Δείτε περισσότερα στο paidorama.gr

Close