Το post της παιδιάτρου για τα οφέλη του θηλασμού που έγινε viral

Η συγκεκριμένη ανάρτηση δημοσιεύτηκε στην σελίδα στο facebook τηςκ. Ελένη Ηρ. Ευσταθίου – Παιδίατρος, IBCLC , μιλάει για το οφέλη του θηλασμού και έγινε αμέσως viral!Δείτε όλα όσα αναφέρει!

Αγαπητέ μαιευτήρα κύριε Τάδε,

έγκυος μητέρα, που είχε θηλάσει τον γιο της επί 2,5 χρόνια, μου εκμυστηρεύτηκε πως τη συμβούλεψες ένθερμα να θηλάσει το επόμενο παιδάκι της 6 μήνες το πολύ, γιατί αλλιώς δε θα γίνει ανεξάρτητο.

Δείτε ακόμα: «Έμεινα έγκυος από τον θηλασμό» είπε και άφησε τον παρουσιαστή σύξυλο!

Λοιπόν, άκου και εσύ και οι όμοιοί σου, για να τελειώνουμε μια και καλή.
Ένα από τα (πάρα πολλά) πλεονεκτήματα του θηλασμού είναι ότι προστατεύει το παιδί από μελλοντική νόσηση από λευχαιμία και λέμφωμα. Η προστασία, μάλιστα, φαίνεται πως είναι δοσοεξαρτώμενη (μεγαλύτερη η διάρκεια θηλασμού, μεγαλύτερη η προστασία). Πώς περνάει, λοιπόν, έστω και φευγαλέα, από το μυαλό σου ότι μια μητέρα θα στερήσει την πιθανότητα προστασίας από ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ από το παιδί της, στον βωμό της “ανεξαρτησίας” , όταν η ίδια επιθυμεί και μπορεί να συνεχίσει το θηλασμό;;; Σοβαρολογείς; Έχεις το θράσος να συμβουλεύεις κάτι τέτοιο; Ίσως, βέβαια, δεν είχες ακούσει την παράμετρο αυτή, ως τώρα. Αδικαιολόγητος. Η φυσιολογία της γαλουχίας είναι θεμελιώδες κεφάλαιο της ειδικότητάς σου. Ποιος μου λέει ότι, όπως είσαι άσχετος σε αυτό, δεν αγνοείς και άλλα κομμάτια της επιστήμης σου; Το πιθανότερο, βέβαια, είναι πως το αγνοούσες, γιατί της είπες και άλλα. Ότι, μετά τους 6 μήνες, το μητρικό γάλα δεν προσφέρει τίποτα. Κοίτα…μπορείς να ανοίξεις ένα βιβλίο να ενημερωθείς. Αν έχεις να κάνεις κάτι τέτοιο επί δεκαετίες και δε θυμάσαι πώς γίνεται, γκούγκλαρε. Εν ανάγκη, μπες στο facebook. H μέση Μανούλα του Facebook θα σου αραδιάσει με θαυμαστή ακρίβεια και ταχύτητα όλους τους λόγους για τους οποίους ο θηλασμός νηπίου είναι ευεργετικότατος. (αν πιστεύεις ότι οι Μανούλες του Facebook έχουν πάρει πολύ αέρα, μάντεψε ποιος τους έχει δώσει δικαιώματα, όταν δεν κρατάει καν τα προσχήματα σε αυτά που λέει).

Δείτε ακόμα: Ποινικό αδίκημα η παρεμπόδιση του μητρικού θηλασμού

Και για να έχουμε καλό ρώτημα, τι εννοείς “ανεξαρτησία”; Το ότι το τρίχρονο δε θέλει να είναι συνεχώς με τη μητέρα του; Δηλαδή με ποιον θα προτιμούσε να είναι; Έχουμε παραλογιστεί εντελώς; Αλλά, και εδώ, μάντεψε! Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι κατηγορηματικός στο ότι ο θηλασμός νηπίου δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στον ψυχισμό του παιδιού. Τι; Δεν το πιστεύεις; Μας κρύβουν κάτι; Δηλαδή θεωρείς πως αν υπήρχε η παραμικρή ενδειξούλα για το αντίθετο, δε θα το είχαν κάνει παντιέρα οι γαλακτοβιομηχανίες; Τόση έλλειψη κριτικής σκέψης;
Της είπες, μετά, ότι ένα γνωστό σου παιδάκι θήλασε πολύ και είχε προβλήματα επικοινωνίας ή κάτι τέτοιο. Η θείτσα στο χωριό δικαιολογείται να μην καταλαβαίνει ότι την επιστήμη δεν την αφορούν ανεκδοτολογικές περιπτώσεις. Εσύ, όμως, ΟΧΙ.
Ελικρινά, αναρωτιέμαι πώς, με τέτοια δυσκολία στην πρόσληψη και διαχείριση της πληροφορίας, κατάφερες και έγινες γιατρός…

ΥΓ: τουλάχιστον, τη συμβούλευσες να κάνει εμβόλιο γρίπης. Πάλι καλά.

photo credit: parents

Close