Τρώει μέλι με κανέλα δύο φορές την ημέρα και αυτό που συμβαίνει είναι εκπληκτικό!!

Για αιώνες, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το μείγμα του μελιού και της κανέλας ως μέσο βελτίωσης της υγείας τους. Πολλά άτομα πιστεύουν ότι το μείγμα αυτό είναι ένας τέλειος συνδυασμός που μπορεί να θεραπεύσει μια ποικιλία παθήσεων. Το μείγμα αυτό είναι πολύ δημοφιλές στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Το μέλι δεν έχει ημερομηνία λήξης και η κανέλα ήταν τόσο πολύτιμη.

Η κανέλα και το μέλι είναι 2 συστατικά που έχουμε όλοι μας στο σπίτι μας, έτσι δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτό το μείγμα. Δείτε μερικά επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη από την κατανάλωση μελιού και κανέλας.

Δείτε ακόμη: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αλείφετε μέλι και κανέλα στο ψωμί στο πρωινό σας!

Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να προκαλέσουν μια ποικιλία ασθενειών και ο διαβήτης είναι μια από αυτές.

 • Το μέλι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Μόνο το 17% του μελιού αποτελείται από νερό, ενώ τα υπόλοιπα είναι κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη. Αυτοί οι δύο τύποι σακχάρων απορροφώνται εύκολα από το σώμα και δεν προκαλούν τη κορύφωση του σακχάρου στο αίμα. Γι ‘αυτό οι διαβητικοί μπορούν τρώνε μέλι.
 • Η κανέλα βοηθά στη μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Αυτό φαίνεται από μελέτες που χρησιμοποιούν τόσο υγιείς όσο και διαβητικούς εθελοντές. Φυσικά, η κανέλα δεν πρέπει να αντικαταστήσει την φαρμακευτική αγωγή, αλλά είναι ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής.

Δείτε ακόμη: Αυτό Το Μείγμα Με Μπανάνα Θα Σας Απαλλάξει Από Την Ανεπιθύμητη Τριχοφυΐα ΧΩΡΙΣ Πόνο!

Απομακρύνει τη γήρανση

Οι ελεύθερες ρίζες (οξειδωτικά) οξειδώνουν επιθετικά τους ιστούς και καταστρέφουν τα κύτταρα του σώματος. Αυτό οδηγεί σε πρόωρη γήρανση και σε ποικίλες ασθένειες. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, επιβραδύνοντας έτσι τη διαδικασία γήρανσης.

 • Το μέλι περιέχει φαινόλες, ένζυμα, φλαβονοειδή και οργανικά οξέα – τα οποία είναι όλα ισχυρά αντιοξειδωτικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι το πιο σκούρο μέλι, όπως το μέλι του φαγόπυρου, είναι πλούσια πηγή αυτών των αντιοξειδωτικών ενώσεων.
 • Η κανέλα περιέχει πολυφαινόλες που είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Συγκεκριμένα, υπερτερεί σε 26 άλλα μπαχαρικά και βότανα από τον αριθμό των αντιοξειδωτικών.
  Βελτιωμένη καρδιακή λειτουργία

Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, επιβραδύνοντας έτσι τη διαδικασία γήρανσης

Το μέλι και η κανέλα βοηθούν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, η οποία είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως.

 • Το μέλι αυξάνει τη ροή του αίματος στην καρδιά . Επίσης, περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην πρόληψη των θρόμβων του αίματος που συχνά οδηγούν σε καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.
 • Η κανέλα βρέθηκε οτι μειώνει την «κακή» χοληστερόλη (που σχηματίζει αρτηριοσκληρωτικές πλάκες στους αρτηριακούς τοίχους) και αυξάνει το επίπεδο της «καλής» χοληστερόλης στο σώμα μας.

Καταπολεμά τις βακτηριακές λοιμώξεις

 • Το μέλι και η κανέλα έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες όταν καταναλώνονται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα όχι μόνο όταν έχετε ένα κρύωμα, αλλά και με μολυσματικές ασθένειες, όπως οι λοιμώξεις της ουροδόχου κύστεως ή των νεφρών.
 • Το μέλι είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό. Έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και χρόνια για την απολύμανση των πληγών. Περιέχει πρωτεΐνη αμυντοσίνης-1 και το ένζυμο οξειδάση της γλυκόζης που καταστρέφει τα βακτήρια.
 • Η κανέλα έχει αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Η κανέλα περιέχει κινναμωμική αλδεΰδη, η οποία δίνει στο προϊόν το περίφημο άρωμα και τις χρήσιμες ιδιότητες του.

Δείτε ακόμη: Το σπιτικό μείγμα που καθαρίζει τα τοξικά απόβλητα του παχέους εντέρου σχεδόν αμέσως ( ΒΙΝΤΕΟ)

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Το μέλι και η κανέλα δεν πρόκειται να σας κάνουν να χάσετε βάρος, αλλά μπορούν να σας βοηθήσουν αν χρησιμοποιηθούν σωστά.

 • Αντικαταστήστε τη ζάχαρη και τα γλυκά με μέλι. Η ελεγχόμενη κατανάλωση μελιού θα μειώσει τον αριθμό θερμίδων στη διατροφή σας. Τα εξευγενισμένα σάκχαρα (αυτά που βρίσκονται στις καραμέλες και τα γλυκά) προκαλούν απότομη αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και στη συνέχεια αυτά πέφτουν ξαφνικά. Αυτές οι απότομες αλλαγές στα επίπεδα γλυκόζης μπορεί να οδηγήσουν στην υπερπαραγωγή ινσουλίνης. Το μέλι απορροφάται αργά στην κυκλοφορία του αίματος προλαμβάνοντας τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα
 • Η κανέλα μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη που είναι υπεύθυνη για το μεταβολισμό μας. Η κανέλα όχι μόνο επιταχύνει το μεταβολισμό μας, αλλά βοηθά στη μετατροπή της γλυκόζης σε ενέργεια, και όχι σε λίπος.

Όταν αγοράζετε μέλι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλοί πωλητές που αραιώνουν το μέλι τους με ζάχαρη, αλεύρι και άμυλο. Φροντίστε να αγοράσετε το μέλι σας από έναν αξιόπιστο πωλητή και να ελέγχετε πάντα την καθαρότητα του. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μη παστεριωμένο ακατέργαστο μέλι.

Δείτε ακόμη: Αυτό το μείγμα των 2 συστατικών απομακρύνει τους μαύρους κύκλους μετά από λίγες μόνο εφαρμογές!

 

Όταν αγοράζετε κανέλα, καλύτερα να αγοράζετε ραβδιά κανέλας αντί σκόνη κανέλας. Αυτό διευκολύνει τη διάκριση της κανέλας κανέλας από την κασσία, η οποία συνήθως πωλείται με το ίδιο όνομα αλλά έχει λιγότερα οφέλη.

Το μέλι δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 2 ετών λόγω του κινδύνου εμφάνισης παιδικής αλλαντίασης.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close