Δείτε στο video τι περιέχουν οι διάσημες πατάτες των McDonald's.Δε νομίζω να ξαναφατε!

Τα συστατικά της πατάτας των McDonald’s: Χημικό με βάση το πετρέλαιο και σιλικόνη

Τη διαδικασία παρασκευής του διασημότερου ίσως προϊόντος της αλυσίδας, τις τηγανητές πατάτες, αποφάσισε να αποκαλύψει η εταιρία McDonald’s, έστω και αν χρησιμοποιεί 14 συστατικά, μεταξύ των οποίων το χημικό TBHQ με βάση το πετρέλαιο και μιας μορφής σιλικόνη!

Ο πρώην παρουσιαστής της αμερικάνικης εκπομπής Mythbusters, Γραντ Ιμαχάρα, εισέβαλε στα άδυτα του εργοστασίου παραγωγής των τροφίμων που προορίζονται για τη συγκεκριμένη αλυσίδα και παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία παραγωγής και συσκευασίας, παρουσιάζοντας τα 14 αυτά συστατικά.
Δείτε στο video τι περιέχουν οι διάσημες πατάτες των McDonald's.Δε νομίζω να ξαναφατε!
Η εταιρία διαβεβαιώνει πάντως ότι η πρώτη ύλη είναι η φυσική πατάτα, που επιδέχεται επεξεργασία, τονίζοντας ότι οι διάφορες χημικές ουσίες συμβάλλουν στη διατήρησή και ρυθμίζουν τη γεύση του προϊόντος, χωρίς να είναι επιβλαβείς για την υγεία.

Προκειμένου μάλιστα να αντικρούσει την καχυποψία των καταναλωτών απέναντι στα προϊόντα της, έχει υιοθετήσει μια νέα πολιτική προσφέροντας τη δυνατότητα στο κοινό να επισκέπτεται τα εργοστάσιά της, ώστε να παρακολουθεί από κοντά την παραγωγή των προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό έδωσε και το σχετικό βίντεο από την διαδικασία παραγωγής στη δημοσιότητα.

Αρχικά, όπως φαίνεται στο βίντεο, οι πατάτες ξεπλένονται με καυτό νερό. καθαρίζονται και κόβονται σε λεπτές φέτες. Αφού πάρουν το επιθυμητό σχήμα εμπλουτίζονται με διάφορα συστατικά τα οποία ενισχύουν την ποιότητα τους, την γεύση τους και την εμφάνιση τους, όπως λάδι κανόλα, λάδι σόγιας, φυσικό άρωμα βοείου κρέατος, υδρολυμένο γάλα, κιτρικό οξύ και διμεθυλοπολυσιλοξάνη, τη μορφή σιλικόνης που εμποδίζει το λάδι από το να αφρίζει.

Δείτε στο video τι περιέχουν οι διάσημες πατάτες των McDonald's.Δε νομίζω να ξαναφατε!

 

Στη συνέχεια η δεξτρόζη, μια μορφή φυσικής ζάχαρης, φροντίζει ώστε η πατάτα να διατηρεί το χρυσό της χρώμα μετά το τηγάνισμα, ενώ το νάτριο και το πυροφωσφορικό οξύ συμβάλουν στο να μην μαυρίσει. Τέλος, οι πατάτες καταψύχονται και μεταφέρονται στα διάφορα εστιατόρια, όπου και τηγανίζονται για δεύτερη φορά.

Δειτε το video

πηγη

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 
 
 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close