Οι ειδικοί προειδοποιούν για σοβαρά εξανθήματα που σχετίζονται με τις κάμπιες

Κάποιες φορές παρότι μπορεί να μην είστε οπαδοί των εντόμων, μπορεί να σας έχει τύχει να πάρετε μια κάμπια στα χέρια σας για να την παρατηρήσετε λίγο καλύτερα. Ωστόσο, παρά το γεγονός οτι αυτές φαίνονται ακίνδυνες, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν κάποιες κάμπιες που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και πολύ σοβαρά εξανθήματα!

Δείτε ακόμη: Δείτε πως να φτιάξετε την τσουρεκένια κάμπια με γέμιση νουτέλα

Η κάμπια Λυμάντρια

Είναι γνωστές για τις καταστροφές που προκαλούν στα δέντρα. Όταν έχουν αναπτυχθεί πλήρως, είναι περίπου 5 εκ. μακριές και πολύ τριχωτές. Έχουν πέντε ζεύγη μπλε κουκκίδων, τα οποία είναι ακολουθούμενα από άλλα έξι ζεύγη κόκκινων κουκίδων στην πλάτη τους. Η εμφάνιση τους είναι μοναδική, αλλά δυστυχώς αυτές μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στον άνθρωπο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν για σοβαρά εξανθήματα που σχετίζονται με τις κάμπιες

παρά το γεγονός οτι αυτές φαίνονται ακίνδυνες, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν κάποιες κάμπιες που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και πολύ σοβαρά εξανθήματα!

 

Οι ειδικοί υγείας, έχουν λαβεί πολλές κλήσεις, για τις κάμπιες  αλλά και τις επιπτώσεις που είχαν αυτές σε πολλά άτομα.

Οι ειδικοί υγείας εξηγούν…«Οι κάμπιες δεν δαγκώνουν. Έχουν δύο τύπους τριχών, που χρησιμοποιούν για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, οι οποίοι μπορεί να δημιουργήσουν μια αίσθηση τσιμπήματος. Οι αντιδράσεις σε αυτές τις τρίχες κυμαίνονται από τσούξιμο έως ήπια και μετρίως σοβαρή φαγούρα η οποία συνοδεύεται από ένα εξάνθημα.»

Επίσης, εξήγησαν ότι η έναρξη των συμπτωμάτων συνήθως παρατηρείται μέσα σε 8-12 ώρες μετά την επαφή. Μετά από 1-2 ημέρες μπορεί να γίνουν ακόμη πιο έντονα. Τα περισσότερα εξανθήματα ή ερεθισμοί που προκαλούνται από αυτές φεύγουν μετά από λίγες ημέρες ή ακόμη και μετά από 2 εβδομάδες.

Δείτε ακόμη: Έρπης ζωστήρας: Συμπτώματα, τι πρέπει να κάνετε…

Yπερευαίσθητες αντιδράσεις που αργούν να εμφανιστούν, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα, τον ερεθισμό των ματιών, φλεγμονή των ρινικών διόδων αλλά και δύσπνοια. Αυτο μπορεί να συμβεί κυρίως στη περίπτωση που οι άφθονες τρίχες από αυτές τις κάμπιες έρθουν σε επαφή με τα ρούχα σας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν για σοβαρά εξανθήματα που σχετίζονται με τις κάμπιες

Τι να κάνετε εάν εμφανίσετε εξάνθημα από μια κάμπια Λυμάντρια

Αυτά τα πλάσματα ξεφυτρώνουν παντού αυτή την εποχή του έτους. Αν έρθετε σε επαφή με ένα, μην πανικοβληθείτε. Τα περισσότερα εξανθήματα ξεθωριάζουν μέσα σε μια εβδομάδα περίπου, αλλά μπορεί να σας προκαλέσουν πολύ φαγούρα! Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε μια φαρμακευτική κρέμα η οποία θα σας βοηθήσει στην ανακούφιση της φαγούρας. Ωστόσο, λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας μπορεί να λειτουργήσει και αυτό αποτελεσματικά ενάντια στην φαγούρα. Αν,όμως έχετε αναπτύξει ένα εκτεταμένο εξάνθημα ή έχετε κάνει πυρετό, ζητήστε ιατρική βοήθεια.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες:

Πηγή: davidwolfe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close