διαχρονικά-χριστουγεννιάτικα-τραγούδια-

Τα πιο διαχρονικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τα πιο διαχρονικά αλλά και αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου. Ταυτόχρονα είναι και από τις πιο εμπορικές. Οι άνθρωποι στολίζουν τα σπίτια τους με φωτεινά λαμπιόνια και φανταχτερά στολίδια, διοργανώνουν αποδράσεις σε άλλα μέρη της χώρας ή του εξωτερικού και μαγειρεύουν νόστιμες λιχουδιές.

Και αφού είναι από τις πιο εμπορικές και αγαπημένες στιγμές του έτους φυσικά και η μουσική βιομηχανία δε θα μπορούσε να τα αφήσει ανεκμετάλλευτα. Κάθε χρόνο λοιπόν τέτοια εποχή ένα δύο Χριστουγεννιάτικα τραγούδια κυκλοφορούν και γίνονται επιτυχίες αμέσως.

Δείτε ακόμα Πρωτοχρονιάτικες ευχές, στιχάκια και μαντινάδες

Είναι όμως και μερικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που είναι καρφωμένα στο μυαλό μας κάθε χρόνο τέτοια εποχή και φυσικά όποιο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι και να βγει δε θα τα καλύψει. Κλασικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε διαχρονικές ερμηνείες ή συγκεκριμένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που άφησαν εποχή.

Στο σημερινό μας άρθρο συγκεντρώσαμε για εσάς τα πιο διαχρονικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επειδή όλα είναι παλιά σίγουρα θα σας ξυπνήσουμε αναμνήσεις και θα σας γυρίσουμε χρόνια πίσω. Διαβάστε παρακάτω: 

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια: Δέσποινα Βανδή – Χριστούγεννα ήρθαν πάλι

Μιλάμε για ένα από τα πιο διαχρονικά Χριστουγεννιάτικα ελληνικά τραγούδια. Από όταν πρωτοκυκλοφόρησε έκανε το μεγάλο μπαμ και μέχρι και σήμερα παίζετε ανελλιπώς κάθε χρόνο τέτοια εποχή σε κάθε ραδιοφωνικό σταθμό με ελληνικά τραγούδια, κλαμπ και Χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια: Ημισκούμπρια – Τα Χριστούγεννα ήρθαν πάλι

Το παρακάτω διαχρονικό κατά τα άλλα Χριστουγεννιάτικο τραγούδι, είναι για λίγους. Ένα σατιρικό hip hop τραγούδι που καυτηριάζει την ελληνική νοοτροπία κάθε Χριστούγεννα με τον πιο χιουμοριστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια: Σάκης Ρουβάς – Χρόνια πολλά

Ε καλά, δεν χρειάζεται να είσαι Ρουβίτσα για να ξέρεις αυτό το τραγούδι. Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Σάκη Ρουβά που μέχρι σήμερα αποτελεί χιτ και μάλιστα τα περισσότερα βιντεάκια στο διαδίκτυο που στολίζουν δέντρο, το έχουν στο background.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια: Θάνος Καλλίρης – Ο Άι Βασίλης πάλι θα ‘ρθει

Πριν μερικά χρόνια ο Θάνος Καλλίρης παρέα με παιδικές φωνούλες αποφάσισε να ερμηνεύσει ένα διαχρονικό παιδικό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Το αποτέλεσμα; Μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα η συγκεκριμένη ερμηνεία να είναι από τις δημοφιλέστερες.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια: Άντζυ Σαμίου – Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα

Όταν κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο τραγούδι κάθε μπαράκι και κλαμπάκι στην Ελλάδα το έπαιζε. Κι αν είχαμε Facebook τότε σίγουρα ο καθένας θα το αφιέρωνε στο άλλο του μισό. Ακόμη και τα πιτσιρίκια το τραγουδούσαν στο Δημοτικό και μέχρι και σήμερα είναι ένα κλασικό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια: Καίτη Γαρμπή – Ο Άη – Βασίλης πάλι θα ‘ρθει

Φυσικά το διαχρονικό αυτό παιδικό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι ερμηνεύθηκε και από την θεά την Καιτούλα την Γαρμπή και μέχρι και σήμερα παίζει σε κάθε Χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια: Ρούντολφ το Ελαφάκι – Καίτη Γαρμπή

Φυσικά η Καίτη δεν είχε πει μόνο το παραπάνω Χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Είχαν κυκλοφορήσει κι άλλα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που αποτελούν αξία για μικρούς και μεγάλους ερμηνευμένα από την ίδια και είχαν γίνει όλα επιτυχίες.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια: Andy Williams – It’s The Most Wonderful Time Of The Year

Το παρακάτω είναι από αυτά τα τραγούδια που μπορεί να έρχονται από το εξωτερικό αλλά το ακούμε να παίζει παντού στην Ελλάδα. Σε τηλεοπτικές σειρές, σε ταινίες, σε βιντεάκια στο διαδίκτυο και όχι μόνο.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια: Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Ντάξει παιδιά, στην Ελλάδα παίζει να είναι και το μόνο τραγούδι που ξέρουμε από την συγκεκριμένη τραγουδίστρια εκτός αν τύχει να έχει κάνα φανατικό θαυμαστή. Ένα τραγούδι τόσο κλασικό και αγαπημένο που κάθε χρόνο το ακούμε να παίζει παντού ανεξάρτητα από το ότι έχουν βγει χίλια τραγούδια από τότε. Και το καλύτερο; Δε το βαριόμαστε!

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια: Last Christmas

Άλλο ένα αξεπέραστο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι που στην ουσία μιλάει για το ότι ο τραγουδιστής ρίχνει χυλόπιτα στον περσινό Χριστουγεννιάτικο έρ@τά του. Όπως και να ‘χει είναι ένα ρομαντικό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι που σε βάζει για τα καλά στο κλίμα της εποχής.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια: Feliz Navidad- Jose Feliciano

Παιδιά πρόκειται για το αγαπημένο μου Χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Με πιάνει μία νοσταλγία κάθε φορά που το ακούω. Φυσικά και δε θα μπορούσε να λείπει από την σημερινή μας λίστα. Απολαύστε λοιπόν.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια: Frank Sinatra – Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

Είναι δυνατόν να λείπει το συγκεκριμένο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι από την λίστα και μάλιστα ερμηνευμένο από αυτήν την εξαιρετική φωνή του αγαπημένου Sinatra. Σε όποιον δεν αρέσει είναι ιερόσυλος. Ψύχραιμα το λέμε.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια: John Williams – Carol of the Bells

Μιλάμε για ένα από τα πιο διαχρονικά και ιστορικά τραγούδια. Είναι τόσο γνωστό που αποτελεί soundtrack της εποχής και μάλιστα υπάρχει σε πολλές επανεκτελέσεις. Σε ροκ έκδοση, σε έκδοση με πιάνο, σε έκδοση με όπερα. Δεν γίνεται να μην το ξέρεις, ακόμη κι αν δεν ήξερες τον τίτλο.

Δείτε ακόμα Το μαγικό χωριό του Άι Βασίλη στην Ελλάδα

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια: Χρήστος Σαντικάι – Ο μικρός τιμπανιστής

Παιδιά είναι δυνατόν να μη βάζαμε Σαντικάι στην σημερινή μας λίστα; Κι αν έχουμε και παιδιά που τώρα πρέπει να είναι γύρω στα 20-24, σίγουρα μιλάμε για τον τραγουδιστή της εποχής τους!

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια: Έφη Θώδη – Jingle bells

Γιατί γελάτε κύριοι; Είτε το ακούς για να γελάσεις είτε γιατί σου αρέσει αυτό το τραγούδι έκανε πάταγο και μέχρι και σήμερα αγαπιέται; Και στην τελική του αξίζει. Είναι αξιαγάπητη η Έφη Θώδη!

Photo cover via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μηχανή του χρόνου στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close