13χρονη έφηβη πέθανε από «σιωπηλή νόσο – Η μάχη  της οικογένειάς της

 Μια υγιής 13χρονη κοπέλα έφυγε απο την ζωή  λίγες ημέρες αφού μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με μία «σιωπηλή δολοφονική ασθένεια». Οι γονείς της σήμερα δίνουν μάχη για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Ένα «υγιές» 13χρονο κορίτσι στην Αγγλία πέθανε ξαφνικά από τη «σιωπηλή νόσο», λίγες ημέρες αφού μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Η 13χρονη Λόρεν Μένζις χαλάρωνε στο σπίτι με την οικογένειά της, όμως ξαφνικά μέσα σε 12 ώρες «πάλευε» για την ίδια της τη ζωή. Η νεαρή μαθήτρια πέθανε τελικά από σήψη – ή «σιωπηλή νόσο» όπως είναι γνωστή – μέσα στις επόμενες μέρες, τον Δεκέμβριο του 2019.

Οι γονείς της Λόρεν, Κρις και Σάρα θέλουν σήμερα να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν και άλλους ανθρώπους για τα συμπτώματα της νόσου που σκοτώνει εκατοντάδες ανθρώπους κάθε εβδομάδα. Όταν η Λόρεν άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία και να αναπνέει γρήγορα, η μητέρα της νόμιζε ότι τα συμπτώματά της δεν ήταν τίποτα περισσότερο από έναν απλό πόνο στην κοιλιά

Δείτε επίσης : Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ: Διακοπές ρεύματος την Παρασκευή (24/3/2023 ) στην Αττική

«Όταν την πήγαμε στο νοσοκομείο νόμιζα ότι απλά ήμουν υπερβολική», δήλωσε χαρακτηριστικά. Υπάρχουν τόσες ασθένειες τριγύρω μας που πίστευα ότι αυτό ήταν κάτι συνηθισμένο. Ήταν στο μάθημα χορού τη Δευτέρα, σε ένα μάθημα την Τρίτη, οπότε δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι ήταν κάτι πιο σοβαρό από έναν κοιλόπονο. Ξαφνικά άρχισε να αναπνέει λίγο γρήγορα και φαινόταν κάπως αναστατωμένη. Τότε η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται. Έκανε περίεργα πράγματα. Τη ρώτησαν την ημερομηνία γέννησής της και μπερδεύτηκε», ανέφερε η μητέρα της.

Η 13χρονη Λόρεν «έσβησε» έξι ημέρες μετά. Η σήψη εμφανίζεται όταν η απόκριση του σώματος σε μια μόλυνση ξεφεύγει γρήγορα από τον έλεγχο, τραυματίζοντας τους ιστούς και τα όργανά του που μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων και θάνατο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, πέντε άνθρωποι πεθαίνουν κάθε ώρα από τη λοίμωξη αυτή, καθιστώντας την πιο συχνή αιτία θανάτου από τον καρκίνο του εντέρου, του μαστού και του παγκρέατος μαζί.

Δείτε επίσης : Σεισμός 4,4 Ριχτερ στα Ιωάννινα

Η οικογένεια της 13χρονης, συγκεντρώνει χρήματα και καλεί σε ευαισθητοποίηση για τους σκοπούς της φιλανθρωπικής οργάνωσης Sepsis Research FEAT σύμφωνα με το newsbomb.gr . «Θέλουμε να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στη συγκέντρωση κεφαλαίων και την έρευνα για τη θεραπεία της σήψης» λένε

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close