25η Μαρτίου: Η ελληνική σημαία σε κάθε μπαλκόνι, κατάστημα & υπηρεσία, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο

Με την έξαρση του κορονοϊού η Κυβέρνηση αποφάσισε να περάσει σε μερικά δραστικά έκτακτα μέτρα τα οποία ήταν τα εξής: ακυρώθηκαν όλα τα καρναβάλια της χώρας, έκλεισαν τα σχολεία για τουλάχιστον 14 ημέρες – αν και πρόσφατες ειδήσεις ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν κλειστά εν τέλει μέχρι και τις 14 Απριλίου – και πρόσταξε ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στους πολίτες.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις της χώρας έκλεισαν με εξαίρεση αυτές που καλύπτουν τις έκτακτες ανάγκες και η παρέλαση της 25η Μαρτίου για πρώτη φορά στα χρονικά ματαιώθηκε. Οι παρελάσεις είναι ένας τρόπος να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας γι’ αυτούς που πολέμησαν και σκοτώθηκαν για τη πατρίδα.

Το ότι φέτος δε θα παρελάσουμε φυσικά δε σημαίνει ότι ξεχνάμε το παρελθόν μας, άλλα πολλοί ήταν οι Έλληνες που δυσανασχέτησαν με την ιδέα της ακύρωσης. Ο υπουργός εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος παροτρύνει τους Έλληνες για την 25η Μαρτίου να τοποθετήσουν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια τους. Η τοποθέτηση αυτή μάλιστα, λόγω των παρελάσεων θα έχει επιβλητικό χαρακτήρα.

Αυτό θα γίνει σαν μια ένδειξη τιμής σε αυτούς που πολέμησαν και σκοτώθηκαν για την Ελλάδα, αφού οι παρελάσεις για πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιηθούν. Είναι λοιπόν ένας εναλλακτικός τρόπος να τιμήσουμε τη χώρα μας ακόμη κι αν οι μαθητές δεν παρελάσουν. Μάλιστα τόνισε ότι η τοποθέτηση της ελληνικής σημαίας είναι επιβεβλημένη εξαιτίας της ματαίωσης των παρελάσεων.

Η αλήθεια είναι πως έτσι και αλλιώς οι Έλληνες κρεμούν σε κάθε εθνική επέτειο την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι τους, οπότε δεν θα είναι πολλοί εκείνοι που θα παραξενευθούν με τη νέα εγκύκλιο. Παρόλα αυτά, οι νεότερες γενιές τουλάχιστον, δεν είχαν ζήσει στο παρελθόν την επιβεβλημένη ελληνική σημαία στα σπίτια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατ’ εξαίρεση την 25η Μαρτίου θα διεξαχθεί κανονικά η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι παρευρισκόμενοι θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων και οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρει:

«Επισημαίνεται ότι η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα»

Photo via: alertTV.gr

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close