Γιαγιά Ιωάννας: Έπαιζε κάτι στο κινητό που ίσως της ζήτησε να κάνει κάτι – Παρέμβαση εισαγγελέα για τα αδέλφια

Απίστευτές αποκαλύψεις από τη γιαγιά της μικρής Ιωάννας που έχασε τη ζωή της τόσο άδικά σε ηλικία μόλις 11 ετών.

Στην αποκάλυψη ότι η 11χρονη Ιωάννα έπαιζε κάποιο παιχνίδι στο κινητό της, το οποίο πιθανόν να της δημιουργούσε πίεση και προβλήματα, προέβη, μιλώντας στο zarpanews.gr και την Ευτυχία Πενταράκη, η γιαγιά του άτυχου κοριτσιού.

Η ηλικιωμένη Χανιώτισσα ανέφερε ότι η ίδια η εγγονή της, της είχε πει ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, χωρίς όμως να προλάβει να της εξηγήσει περισσότερα:

“Είδα την Ιωάννα προσωπικά το Πάσχα, όταν πήγα να δω τα παιδιά για να τα φιλέψω, να τα πάρω στην εκκλησία. Της είχα πει ότι αν εχει κάποιο πρόβλημα, δεν υπάρχει καλύτερη λύση από το να το πει στη μαμά ή στη γιαγιά ή και στη δασκάλα ακόμα. Και μου λέει η Ιωάννα: «Δεν μπορώ να το πω στη μαμά μου.» Της πρότεινα, αν δεν μπορεί να το πει στη μαμά, ας το πει σε μένα. Αλλά δεν μου είπε τίποτα. «Δεν μπορώ να μιλήσω», είπε.

Αν μπορούσα να συζητήσω μαζί της ήσυχα ένα μισάωρο, ίσως και να μου έλεγε κάτι. Αλλά δε με άφηνε η μάνα της. Το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα και ξέρω ότι έπαιζε κάποιο παιχνίδι στο κινητό όπου ίσως της ζητούσαν να κάνει κάτι. Αυτή έκλεινε την πόρτα και καθόταν μέσα να παίξει. Το είχα πει και στη νύφη μου (σ.σ τη μητέρα της Ιωάννας) να το προσέξει. Γι’ αυτό θέλω να βρουν το κινητό της, πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε, θα φανούν πολλά αν βρεθεί.”

Δείτε ακόμη Χανιά: Η 11χρονη το είχε σκάσει από το σπίτι της 3 ημέρες πριν τον θάνατο της &; Τα τρία αναπάντητα ερωτήματα

Η Χανιώτισσα υποστήριξε ακόμα, ότι το 11χρονο κορίτσι είχε τάσεις πανικού και ότι χρειάστηκε αρκετές φορές να φύγει εσπευσμένα από το σχολείο:

“Από το σχολείο την έπαιρναν τηλέφωνο (σ.σ. τη μητέρα) τα μεσημέρια και πήγαινε η μικρή στο σπίτι γιατί δεν αισθανόταν καλά και πάθαινε τάσεις πανικού. Ρωτήστε και τον διευθυντή του σχολείου. Εμένα μου το είχε πει πριν μήνες μια δασκάλα. Και το συζήτησα αυτό με τη νύφη μου. Και η απάντηση ήταν ότι την πήγε στον γιατρό και ότι οι εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα. Είναι, λέει, της εφηβείας.”

Η γιαγιά της Ιωάννας τόνισε επίσης, ότι θα κινήσει τις διαδικασίες για να αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών:

“Εμείς την επιμέλεια έπρεπε να την είχαμε πάρει αλλά λόγω κορονοϊού σταμάτησε η διαδικασία αυτή γιατί έκλεισαν τα δικαστήρια. Περιμένω τον δικηγόρο μου να μου δώσει το ΟΚ και θα προχωρήσουμε, θα ζητήσουμε την επιμέλεια. Στον γιο μου το έλεγα, να κάνει υπομονή να ανοίξουν τα δικαστήρια και θα πάμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αρχικά για τον γιο μου, αλλιώς θα ζητήσουμε να την αναλάβουμε εγώ κι άνδρας μου.”

Στην ερώτηση, σε ποια συναισθηματική κατάσταση είναι η ίδια μετά τον θάνατο της εγγονής της, η γιαγιά της Ιωάννας δήλωσε συντετριμμένη. Ταυτόχρονα όμως κατηγόρησε και τη μητέρα της μικρής για τη στάση που έχει τηρήσει μετά την τραγωδία, με αλλεπάλληλες δηλώσεις σε ΜΜΕ, οι οποίες, όπως υποστήριξε, σπιλώνουν τον γιο της και πατέρα της Ιωάννας:

Δείτε ακόμη Γλυκά Νερά: Απίστευτες ανατροπές στην υπόθεση

“Την ώρα που την είχανε μέσα, είπα «να με είχαν εμένα». Όχι το παιδί, ας πέθαινα εγώ. Είχε ψηλώσει το κοριτσάκι μου, είχε ομορφύνει, ήμασταν τόσο αγαπημένοι, τόσο καλά μαζί και μας το στερήσαν αυτό το πράγμα. Και φταίει αυτή. Ο άνδρας μου είναι με καρδιά και ήταν να μπει στο χειρουργείο, αλλά μάλλον θα μπει στον τάφο, έτσι που λαλεί η νύφη μου. Να σταματήσει τα ψέματα πρέπει. Ο γιος μου έχει να πλησιάσει τα παιδιά του 18 μήνες τώρα. Πώς γίνεται να φταίει αν τα παιδιά δεν είναι καλά;”

Στο μεταξύ οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση συνεχίζονται, καθώς το Σάββατο, τα δύο αδέλφια της Ιωάννας, 7 και 9 ετών, μεταφέρθηκαν για ψυχιατρική εξέταση συνοδευόμενα από την άλλη γιαγιά τους, στο πλαίσιο διενέργειας κοινωνικής έρευνας από την Πρόνοια έπειτα από εισαγγελική εντολή.

zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη

Δείτε όλες τις εξελίξεις της υπόθεσης με ένα κλικ εδώ

Close