35 Νέες καταγγελίες για τον "ψευτογιατρό" Και 4ος ενδεχόμενος θάνατος ασθενή

Έπειτα από την δημοσιοποίηση της ταυτότητας του άνδρα που παρίστανε το γιατρό, και εξαπατούσε ασθενείς, η αστυνομία δεν σταματάει να δέχεται καταγγελίες από συγγενείς ασθενών. Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας είχαν καταγραφεί 35 νέες καταγγελίες από ανθρώπους που εξαπατήθηκαν από τον “ψευτογιατρό”.

Ωστόσο, μία από αυτές τις καταγγελίας ήταν ιδιαίτερης σημασίας και ξεχώρισε. Σύμφωνα με την καταγγελία συγγενή ενός εκ των ασθενών, ο “ψευτογιατρός” ευθύνεται και για τον θάνατο και 4 ατόμου.

Η υπόθεση αυτή απαιτεί μεγάλη διερεύνηση και είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη, καθώς δεν είναι εύκολο να αποδειχτεί ότι ο Νίκος Κοντοστάθης που υποδυόταν τον γιατρό, ευθύνεται και για 4ο θάνατο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, πάντως, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η πιστότητα της καταγγελίας και ότι χρειάζεται διερεύνηση για να διαπιστωθεί εάν πράγματι ο ψευτογιατρός ευθύνεται και για τέταρτο θάνατο.

Ο Ανακριτής, πάντως, έχει δώσει ήδη εντολή στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής να συνεχίσει την έρευνα και έτσι θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει συμπληρωματική δικογραφία για την υπόθεση, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Πολλές από τις νέες καταγγελίες προέρχονται από την επαρχία. Οι αστυνομικοί τις έχουν καταγράψει τηλεφωνικά και θα πραγματοποιήσουν αποστολές για να λάβουν καταθέσεις στις περιπτώσεις που χαρακτηρίζονται ως σοβαρές.

Οι πολίτες που επικοινώνησαν με την Αστυνομία ανέφεραν ότι έπεσαν θύματα του γιατρού – μαϊμού, ο οποίος τους έπεισε να διακόψουν τη θεραπεία των συγγενικών τους προσώπων που έπασχαν από καρκίνο και κατόπιν να ακολουθήσουν τη δική του «θεραπεία».

Δηλώνει… βοτανολόγος

Ενώπιον του Ανακριτή ο ψευτογιατρός δήλωσε ότι είναι «εμπειρικός βοτανολόγος». Ομολόγησε ότι δεν είναι γιατρός και ότι εξαπάτησε τους συγγενείς ανθρώπων που έπασχαν από σοβαρές ασθένειες.

Όπως υποστήριξε, εκείνος θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς τους και ουδέποτε τους έπεισε να σταματήσουν τη θεραπεία που ακολουθούσαν. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, τα παιδιά είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν, όταν τα γνώρισε.

Ερωτηθείς αν πήρε χρήματα από τους συγγενείς των ανθρώπων που τελικά κατέληξαν, παραδέχθηκε ότι το έκανε, αλλά όπως είπε δεν πήρε χρήματα από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης είναι μικρότερη από αυτή που θέλει ο νόμος για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε υποσχέθηκε ότι θα κάνει καλά τους ασθενείς… Ο κατηγορούμενος θα υποβάλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά καθώς ισχυρίζεται ότι η ποσότητα που βρισκόταν στα θεραπευτικά έλαιά του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.

Close