Προσοχή στα παιδιά!Αυτά τα κινητά εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία! Δείτε τη λίστα

Διάφορες έρευνες και συζητήσεις έχουν γίνει με θέμα τα κινητά τηλέφωνα και την ακτινοβολία που εκπέμπουν. Είναι το αντικείμενο που έχουμε συνεχώς πάνω μας, δίπλα μας, ακόμη και όταν κοιμόμαστε. Ακόμη και τα παιδιά πλέον, βλέπουμε πως από μικρή ηλικία έχουν το δικό τους κινητό τηλέφωνο.

Πόσο πρέπει λοιπόν να ανησυχούμε για την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας; Πόση ακτινοβολία εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές αυτές συσκευές και ποια κινητά είναι πιο επικίνδυνα για την υγεία μας;

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τα κινητά που σύμφωνα με έρευνα, εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία.

Δείτε επίσης The Voice: Ο Ρουβάς «έφαγε» μπουνιά από διαγωνιζόμενο και έπεσε στα πατώματα! Τι συνέβη; (βίντεο)

Επιστήμονες και κατασκευαστές διαβεβαιώνουν συχνά πως ότι η ακτινοβολία αυτή δεν βλάπτει τον οργανισμό, ωστόσο η ανησυχία παραμένει, καθώς συχνά οι έρευνες που έρχονται στη δημοσιότητα είναι αντικρουόμενες και ασαφείς.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας από την Ακτινοβολία της Γερμανίας (Bundesamt für Strahlenschutz) καταγράφει τα ποσά ακτινοβολίας που εκπέμπουν διάφορες συσκευές και τα συγκεντρώνει σε βάση δεδομένων προσβάσιμη από όλους.

Με βάση τα στοιχεία του γερμανικού οργανισμού ο ιστοτόπος Statista δημιούργησε μια λίστα στα τέλη Αυγούστου του 2019, με τις συσκευές που εκπέμπουν τα μεγαλύτερα ποσά ακτινοβολίας (Watt ανά κιλό βάρους).

Δείτε επίσης Πώς επηρεάζει η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία την υγεία- Όχι κινητά τηλέφωνα σε παιδιά κάτω των 12

Προσοχή στα παιδιά!Αυτά τα κινητά εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία! Δείτε τη λίστα

Close