Άγιο Φως: Δήμος θα μεταφέρει με delivery το Άγιο Φως στα σπίτια!

Μπορεί λόγω της καραντίνας και των αυστηρών μέτρων που πρέπει να ακολουθήσουμε, να μην μπορούμε για πρώτη φορά στα χρονικά να παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Ανάστασης, και να πάρουμε το Άγιο Φως στο σπίτι μας, ωστόσο βρέθηκε τρόπος έστω και από το σπίτι, κάποιοι πολίτες της Αθήνας να πάρουν το Άγιο Φως στο σπίτι!

Και αυτό θα συμβεί χάρη στις συντονισμένες κινήσεις του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπου θα μεταφέρει το Άγιο Φως στους δημότες με delivery!

Και όμως είναι αλήθεια. Πολλοί εθελοντές, σε συνδυασμό με τη Δημοτική Αστυνομία, την έγκριση των τοπικών μητροπολιτών και την «ευλογία» των ιερέων, θα καταφέρουν να μεταφέρουν το Άγιο Φως από τις εκκλησίες στα σπίτια των ανθρώπων.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε ότι κλιμάκιο του Δήμου, το Σάββατο 18/4 θα μεταφέρει το Άγιο Φως στην πόλη. «Η συνοχή της κοινωνίας μας δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε. Ας ενωθούμε όλοι μαζί ως οικογένεια, με κοινό παρονομαστή την Ανάσταση του Ιησού Χριστού ενθυμούμενοι πως το Φως του κόσμου, ο Χριστός, με την Ανάστασή του κέρδισε μια νίκη επί των δυνάμεων του σκότους», αναφέρει στη δήλωσή του προσθέτοντας ότι η ενέργεια για την μεταφορά του Φωτός «έχει ως στόχο να ενισχύσει τον αγώνα που δίνουμε όλοι μένοντας στο σπίτι, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα της πανδημίας».

Έτοιμο το σχέδιο
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες, «προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός έξω από τις εκκλησίες, θα ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο το Αναστάσιμο Φως θα φτάσει σε κάθε σπίτι στην πόλης μας”. Σε επικοινωνία του με το ethnos.gr, o κ. Κωνσταντάτος διεκυκρίνισε ότι το σχέδιο είναι έτοιμο και εφόσον το Αγιο Φως φθάσει στα χέρια της δημοτικής αρχής, περιλαμβάνει τα εξής:

  1. Θα ενημερωθούν όλα τα νοικοκυριά προκειμένου, όσοι το επιθυμούν, να κατεβάσουν έξω από την είσοδο της κάθε πολυκατοικίας ένα φαναράκι.
  2. Περίπου 400 εθελοντές με γάντια, μάσκες και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θα παραλάβουν το Αγιο Φως και θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης έχοντας αναλάβει καθένας συγκεκριμένους δρόμους. Η ώρα της άφιξης του κάθε εθελοντή δεν θα έχει ανακοινωθεί για να μην περιμένει κόσμος στον δρόμο.
  3. Αφού ο εθελοντής έχει περάσει από κάθε δρόμο, θα ακολουθούν περιπολικά της Δημοτικής Αστυνομίας που θα ενημερώνουν τον κόσμο με ντουντούκες ότι το Αγιο Φως μοιράστηκε προκειμένου να παραλάβουν τα φαναράκια και να τα μοιράσουν στους ενοίκους.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης δήλωσε ότι για το όλο εγχείρημα που ήδη γίνεται δεκτό με ενθουσιασμό από τους δημότες, προηγήθηκε συνεννόηση με τους μητροπολίτες Νέας Σμύρνης και Γλυφάδας στους οποίους μοιράζεται ο Δήμος ενώ οι τοπικοί ιερείς το έκαναν δεκτό με ενθουσιασμό.

Close