Άμεση ανάκληση σε μπριζόλες με σαλμονέλα- Πωλούνται σε μεγάλο σούπερ μάρκετ

Άμεση ανάκληση σε μπριζόλες με σαλμονέλα- Πωλούνται σε μεγάλο σούπερ μάρκετ

Οι Γαλλικές Αρχές προχώρησαν σε άμεση ανάκληση για χοιρινές μπριζόλες, στις οποίες ανιχνεύτηκε το βακτήριο της σαλμονέλας

Οι Αρμόδιες Αρχές της Γαλλίας ανακαλούν χοιρινές μπριζόλες από μεγάλο σούπερ μάρκετ, στις οποίες ανιχνεύτηκε το βακτήριο της Σαλμονέλας. Οι καταναλωτές καλούνται να επιστρέψουν το προϊόν, καθώς σε περίπτωση κατανάλωσης του,  υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία.

Το RappelConso, η επίσημη πλατφόρμα ανακοινώσεων ανακλήσεων προϊόντων στη Γαλλία, που λειτουργεί υπό την εποπτεία των γαλλικών κρατικών υπηρεσιών και το γαλλικό σούπερ μάρκετ Auchan ανακοινώνουν την ανάκληση των χοιρινών μπριζολών με πιπεριές “Côte de Porc aux 3 Poivres”, λόγω ανίχνευσης του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp., υπεύθυνου για τη σαλμονέλωση.

Συναγερμός από τη Lidl- Ανακαλείται ρύζι που περιέχει φυτοφάρμακο

Η ανάκληση αφορά προϊόντα που πωλήθηκαν στον πάγκο κρεοπωλείου στο κατάστημα Auchan HYPER BÉZIERS μεταξύ 2 και 7 Μαΐου 2025. Το συγκεκριμένο προϊόν φέρει τον κωδικό σήμανσης υγειονομικής επιθεώρησης FR 38.341.005 CE και πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο. Οι καταναλωτές καλούνται να μην καταναλώσουν το προϊόν, να το επιστρέψουν στο κατάστημα και να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων.

Άμεση ανάκληση σε μπριζόλες με σαλμονέλα- Πωλούνται σε μεγάλο σούπερ μάρκετ

Η σαλμονέλωση εκδηλώνεται συνήθως μέσα σε 6 έως 72 ώρες από την κατανάλωση, με συμπτώματα όπως οξεία γαστρεντερίτιδα, διάρροια, εμετοί, πυρετός και πονοκέφαλοι. Ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες είναι τα μικρά παιδιά, οι έγκυες γυναίκες, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Το Auchan συνιστά στους πελάτες που έχουν καταναλώσει το προϊόν και παρουσιάζουν τέτοια συμπτώματα να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γιατρό τους.

Επείγουσα ανάκληση από τη Lidl- Ανακαλείται προϊόν γεμάτο φυτοφάρμακα

Η διαδικασία της ανάκλησης είναι εθελοντική και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 7 Ιουνίου 2025. Υπενθυμίζεται ότι η καλή θερμική επεξεργασία του κρέατος σε θερμοκρασία άνω των 65°C εξουδετερώνει το βακτήριο, ωστόσο η σύσταση παραμένει για αποφυγή κατανάλωσης του προϊόντος αυτού.