ανακαλούνται-μάσκες ΚΝ95-και-FFP2-

Ανακαλούνται ακατάλληλες μάσκες ΚΝ95 και FFP2. Ανακαλούνται ακατάλληλες μάσκες ΚΝ95 και FFP2 και είναι πολύ σημαντικό να μην τις χρησιμοποιήσουμε!

Τον τελευταίο καιρό ξεκινήσαμε να φοράμε μάσκες ΚΝ95 και FFP2 διότι σύμφωνα με τους αρμόδιους θα προστατευόμαστε πιο αποτελεσματικά από τον κορονοϊό. Φαίνεται όμως ότι ακατάλληλες μάσκες ΚΝ95 και FFP2 ανακαλούνται και μάλιστα είναι πολύ σημαντικό να μην τις χρησιμοποιήσουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν τέλος οι ανακλήσεις ακατάλληλων μασκών ΚΝ95 και FFP2. Μέσω των Κοινοποιήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τρέχουσα εβδομάδα ενημερωθήκαμε και για την ανάκληση στην συγκεκριμένη παρτίδα ΚΝ95 και FFP2. Διαβάστε παρακάτω: 

Για την τρέχουσα εβδομάδα οι Κοινοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα μη ασφαλή προϊόντα του Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) έκαναν γνωστό την ανάκληση προστατευτικών μασκών ΚΝ95 και FFP2.

Οι μάσκες που ανακαλούνται

Ονομασία

KN95 protective Mask

Τύπος/αριθμός μοντέλου

Protective Mask KN95

Η συγκράτηση σωματιδίων/φίλτρου του υλικού είναι ανεπαρκής (μετρούμενες τιμές: τόσο χαμηλή όσο 57 %), και η μάσκα δεν προσαρμόζεται σωστά στο πρόσωπο.

Κατά συνέπεια, το προϊόν δεν πληροί τις απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας· ως εκ τούτου, ακόμη και αν συνδυάζεται με άλλα συνιστώμενα μέτρα, ενδέχεται να μην προστατεύει δεόντως. Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό για τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) και με το σχετικό ευρωπαϊκό πρότυπο EN 149.

Δείτε ακόμα ΕΟΦ: O ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα από πασίγνωστες πολυβίταμινες

Περιγραφή: 5 λευκές αναπνευστικές μάσκες πέντε στρώσεων με επισήμανση μόνο με KN95 GB2626-2006, με ορατό βραχίονα μύτης σε συσκευασία φύλλου με μαύρο αποτύπωμα «KN95 προστατευτική μάσκα». Προϊόν που πωλείται στο διαδίκτυο, ιδίως μέσω eBayμε αριθμό 224389518393.

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης με ένα κλικ εδώ

ανακαλούνται-μάσκες ΚΝ95-και-FFP2- ανακαλούνται-μάσκες ΚΝ95-και-FFP2-

Η συνολική ικανότητα διήθησης της μάσκας είναι ανεπαρκής (μετρούμενες μέσες τιμές: έως και 83 %). Κατά συνέπεια, το προϊόν δεν πληροί τις απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας· ως εκ τούτου, ακόμη και αν συνδυάζεται με άλλα συνιστώμενα μέτρα, ενδέχεται να μην προστατεύει δεόντως.

Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό για τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) και με το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 149.

Κατηγορία

Μέσα ατομικής προστασίας

Προϊόν

Μάσκα φίλτρου σωματιδίων

Περιγραφή

Λευκή μάσκα φίλτρου σωματιδίων. Το προϊόν πωλείται online.

Περιγραφή συσκευασίας

Κουτί από χαρτόνι με 20 κομμάτια.

Εμπορικό σήμα

DuoYou

Ονομασία

Filtering half mask

Τύπος/αριθμός μοντέλου

DY-9

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης με ένα κλικ εδώ

ανακαλούνται-μάσκες ΚΝ95-και-FFP2-

Η συγκράτηση σωματιδίων/φίλτρου του υλικού είναι ανεπαρκής (μετρούμενες τιμές: έως και 84 %). Επίσης, η συγκεκριμένη προστατευτική μάσκα μπορεί να μην διαθέτει κλιπ μύτης, επομένως δεν μπορεί να προσαρμοστεί σωστά στο πρόσωπο του χρήστη.

Κατά συνέπεια, το προϊόν δεν πληροί τις απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας· ως εκ τούτου, ακόμη και αν συνδυάζεται με άλλα συνιστώμενα μέτρα, ενδέχεται να μην προστατεύει δεόντως.

Δείτε ακόμα Ανάκλησή από τον ΕΟΦ για πασίγνωστο φάρμακο για την πίεση

Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό για τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) και με το σχετικό ευρωπαϊκό πρότυπο EN 149.

Περιγραφή

5-συσκευασία αναπνευστικών μάσκες προσώπου με την επωνυμία FFP2, σε διαφανή συσκευασία φύλλων.

Περιγραφή συσκευασίας

Το προϊόν πωλείται σε συσκευασίες των 5 τεμαχίων, σε διαφανή συσκευασία φύλλων.

Εμπορικό σήμα

PRINTEXMedical

Ονομασία

priuMask

Τύπος/αριθμός μοντέλου

P21H1

Αριθμός παρτίδας
06.05.2021
07.06.2021
21.05.2021
21.12.2020

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης με ένα κλικ εδώ

ανακαλούνται-μάσκες ΚΝ95-και-FFP2-

Photo cover via: cyclades24.gr

Δείτε όλες τις ανακλήσεις απο ΕΟΦ και ΕΦΕΤ με ένα κλικ εδώ

Close