Ανατροπή για τον χειμώνα που έρχεται  – Τι να περιμένουμε

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς  δίνει τις προβλέπεις του για τον Χειμώνα που μας έρχεται.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο ο Χειμώνας που βρίσκεται μπροστά μας θα είναι σχετικά ζεστός.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικότερα τις εκτιμήσεις του μετεωρολόγου Θοδωρή  Κολυδά για τον Χειμώνα που έρχεται παρακάτω:

Εκτιμήσεις για τον καιρό τον φετινό χειμώνα έκανε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, μέσα από τη σελίδα του στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, τα μεγάλα κλιματικά κέντρα επεκτείνουν τις προβλέψεις τους για τον χειμώνα και προβλέπουν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και μειωμένες βροχοπτώσεις.

Δείτε επίσης : Σοκαριστικό: Στον δρόμο 23χρονη ΑμεΑ  Δεν αντέχω άλλο να τη φροντίζω λέει η ημέρα της

Τα τελευταία χρόνια από την ΕΜΥ γίνεται σύνθεση των μακροπρόθεσμων προγνώσεων από τα μεγάλα Παγκόσμια Κλιματικά Κέντρα και για το φθινόπωρο 2022 επελέγησαν να εξεταστούν οι αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές, της θερμοκρασίας στα 2m, ο υετός, τα γεωδυναμικά ύψη στα 500 hPa, καθώς και οι αποκλίσεις της ατμοσφαιρικής πίεσης στην επιφάνεια, έτσι όπως αυτές προκύπτουν, τόσο από το μακροπρόθεσμο μοντέλο του ECMWF όσο και από το σύστημα πολλαπλών μοντέλων (multi-modelsystem).

Ο καιρός τον ερχόμενο χειμώνα – Η πρόβλεψη Κολυδά

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία του ECMWF που χρησιμοποιεί και την υπηρεσία Copernicus, ο Θοδωρής Κολυδάς σημειώνει πως για τους ερχόμενους μήνες αναφέρεται ότι «το φετινό φθινόπωρο, στη δυτική και βόρεια Ελλάδα προβλέπεται σχετικά ζεστό, ενώ μειωμένες θα είναι οι βροχοπτώσεις στα νοτιοανατολικά».

Δείτε επίσης : Εορτολόγιο: Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Οι προβλέψεις του προσεχούς Νοεμβρίου δείχνουν κάποιες πιθανότητες για αυξημένες χιονοπτώσεις στην κεντρική Ευρώπη  ενώ στα περισσότερα από τα άλλα μέρη προβλέπονται λιγότερες χιονοπτώσεις από το κανονικό για αυτόν τον μήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close