Ανεστάλη η στάση εργασίας κανονικά αύριο η λειτουργία για μετρό, τραμ και ηλεκτρικό

Αναστέλλεται η αυριανή στάση εργασίας, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, καθώς και στο τραμ και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, με αποφάσεις που έλαβαν τα αντίστοιχα σωματεία των εργαζομένων τους.

Οι εργαζόμενοι των ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας διεκδικώντας την «προμήθεια ανταλλακτικών, υλικών και αναλώσιμων για τη συνέχιση της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού με πυκνότερα δρομολόγια», όπως σημείωναν σε ανακοίνωσή τους.

Δείτε επίσης : Δίκη Χρυσής Αυγής: Ισόβια στον Ρουπακιά και 10 χρόνια

Ταυτόχρονα ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών προσλήψεων που έχουν εξαγγελθεί και την άμεση κάλυψη των κενών που παρατηρούνται στις εταιρείες με μόνιμο προσωπικό.

Σε περίπτωση μάλιστα που υπάρχει υποψία κρούσματος κορωνοϊού, επιμένουν στη διεξαγωγή ειδικού τεστ ανίχνευσης COVID-19 για όλο το προσωπικό. Τα σωματεία εργαζομένων επισημαίνουν την αντίθεσή τους στο «κομμάτιασμα και στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας».

Την αντίδρασή της στην «ιδιωτικοποίηση» των αστικών συγκοινωνιών εκφράζει και μερίδα εργαζομένων στις ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) με αφορμή την ανάληψη συγκοινωνιακού έργου από τα ΚΤΕΛ. Από την πλευρά της η ΟΣΜΕ (Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδος), που αποτελεί δευτεροβάθμιο σωματείο, έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη.

Ωστόσο, στην περίπτωση των λεωφορείων και τρόλεϊ δεν κατέστη εφικτή η συμφωνία των σωματείων εργαζομένων ΟΑΣΑ, που προχώρησαν στην επισήμανση ότι δεν συμμετέχουν στην απεργία.

πηγή :kathimerini.gr

Close