Άνοιγμά σχολείων: Αλαλούμ με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια – Ανοίγουν τελικά;

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, περιμένουν να  ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η εξέλιξη της πανδημίας στην Αττική θα αποτελέσει, όπως όλα δείχνουν, καθοριστικό παράγοντα στην επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς πολλά μέλη της επιτροπής των ειδικών έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η Αττική βρίσκεται ένα βήμα πριν ενταχθεί στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές». Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για τα σχολεία της Αττικής θα εφαρμοστεί σε όλους τους δήμους και τις περιφερειακές ενότητες, ανεξάρτητα από το επίπεδο επιβάρυνσης που μπορεί να ισχύει τοπικά.

Δείτε ακόμη Χαλκίδα: Αδιανόητη συμπεριφορά νηπιαγωγού σε 4χρονο παιδί

Αποφασισμένο για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου είναι το υπουργείο Παιδείας. Τι είπε η υφυπουργός Ζέττα Μακρή και οι διευκρινίσεις για τις «κόκκινες περιοχές».

Τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ.

Ωστόσο, η υπουργός εξήγησε ότι ναι μεν τα σχολεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα, αλλά στις «κόκκινες» περιοχές θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια, ενώ για τα Λύκεια θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.

Αυτό θα ισχύσει και για την Αττική, όπως ανέφερε η κ. Μακρή, εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε η υφυπουργός Παιδείας, αν η Αττική χαρακτηριστεί τελικά «κόκκινη», τη Δευτέρα θα επιστρέψουν στα θρανία μόνο οι μαθητές του Γυμνασίου.

με πληροφορίες από ieidiseis.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Close