Άνοιγμα σχολείων: Ποιο το σχέδιο  για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια ;

Ξαφνικό άνοιγμα για τα σχολεία εξετάζει η κυβέρνηση ενώ τα κρούσματα κορονοϊού βρίσκονται  ακόμη σε υψηλά επίπεδα . Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης και πως σκοπεύει να ανοίξει και πάλι δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια;

Συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο προβλέπει άνοιγμα σχολείων, όλων των βαθμίδων, σύμφωνα με το ieidiseis.gr  έχει στα χέρια της η κυβέρνηση και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι άμεσες, αν και ο κορονοϊός… παραμένει στην Ελλάδα με 1.388 νέα κρούσματα, 84 νεκρούς και 549 διασωληνωμένους σε μόλις 24 ώρες.

Δείτε επίσης : Βατόπουλος : Προτείνει lockdown τύπου Κίνας

Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνητικό επιτελείο σκέφτεται να ανοίξει όλα τα σχολεία σε 14 ημέρες, κάτι που αναμένεται να εφαρμοστεί αν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές τις επόμενες ημέρες.

Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι το ιικό φορτίο στα σχολεία δεν είναι υψηλό, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για χιλιάδες rapid test καθημερινά, ώστε να αποτυπώνεται το ύψος του φορτίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθυνθεί στους πολίτες με νέο διάγγελμα του, ώστε να ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, όπως η παράταση του lockdown.

Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι θα συνεχιστεί η πτωτική τάση στα κρούσματα.

«Και γιατί λέμε σε όλη τη χώρα; Γιατί υπήρξε σκέψη να ανοίξουν στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά όχι στη Θεσσαλονίκη και τους όμορους νομούς» διευκρίνισε η Κ. Μακρή.

Τι προβληματίζει το Μαξίμου και γιατί καθυστερεί η απόφαση για τα σχολεία

Όπως πρόσθεσε, από την περασμένη Δευτέρα έχει βελτιωθεί και στη Θεσσαλονίκη ο δείκτης θετικότητας: Πριν από μια εβδομάδα έβγαιναν θετικά 16 στα 100 τεστ και σήμερα βγαίνουν 9 στα 100. «Αν συνεχιστεί αυτό θα ανοίξει όλη η χώρα μαζί» συμπλήρωσε.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εμφανίστηκε επιφυλακτική, καθώς η επιδημιολογική εικόνα δεν επιτρέπει προβλέψεις για άμεσο άνοιγμα των σχολείων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρουσίασε μια νέα εκπαιδευτική βαθμίδα, το Επίπεδο 3 των Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων:

«Ο,τι έχει να κάνει με τις δομές εκπαίδευσης και την επαναλειτουργία τους παρακολουθείται καθημερινά από την επιτροπή των ειδικών. Αναμένουμε τις εισηγήσεις τους και την απόφαση του πρωθυπουργού».

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των σχολείων», παρά τα σενάρια για διαδοχικό άνοιγμα με προτεραιότητα στα δημοτικά.

Close